Ostalo

Četrtkov maratonski nadzor hitrosti: Na območju Pomurja so v nadzoru ugotovili 88 kršitev hitrosti

Minuli četrtek d 7.00 ure pa do 19.00 ure je na skupno 514 lokacijah po državi, tudi v Pomurju, potekal maraton nadzora hitrosti. Pri tem je sodelovalo 214 policistov, občasno pa se se jim pridružile tudi ostale policijske patrulje, ki so nadzor opravljale ob rednem delu. Preverili smo, kakšni so bili rezultati omenjenega nadzora v Pomurju.
“Policisti PU Murska Sobota smo v nadzoru ugotovili 88 kršitev hitrosti, od tega 27 kršitev na avtocesti in 61 kršitev v naselju. Najvišja izmerjena hitrost v naselju je bila 81 km/h, na avtocesti pa 182 km/h. V času nadzora smo pomurski policisti obravnavali 2 prometni nesreči z materialno škodo. Poleg kršitev hitrosti je bilo med nadzorom ugotovljenih še 61 drugih kršitev prometne zakonodaje (kršitev prevoza tovora, neuporaba varnostnih pasov, prevoz otrok, potek veljavnosti vozniškega dovoljenja, …). Policisti zato znova pozivamo: spoštujte cestnoprometne predpise, vozite odgovorno in previdno,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

In kako je bilo po državi?

Po državi so policisti skupaj ugotovili 1.082 kršitev. Od tega so na kraju policisti ustavili 856 voznikov, od katerih je bilo 318 voznikov opozorjenih, 76 tujih voznikov je moralo globo plačati na kraju, ostalim so bili izdani plačilni nalogi. Hkrati lahko 226 voznikov v prihodnjih dneh pričakuje obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma plačilni nalog,  saj je bila v njihovih primerih prekoračitev ugotovljena na samodejnih merilnikih hitrosti, vozniki pa v nadaljevanju niso bili ustavljeni. Večino prekoračitev hitrosti so policisti ugotovili v naseljih, kar 778 kršitev. Izven naselja je bilo ugotovljenih 162 kršitev, na avtocestah in hitrih cestah pa 142 kršitev.

“Akcija je pozitivno vplivala na umirjanje hitrosti”

“V Policiji ocenjujemo, da je včerajšnji nadzor pozitivno vplival na umirjanje hitrosti na naših cestah in splošno prometno varnost, saj nismo obravnavali nobene prometne nesreče, v kateri bi se osebe hudo telesno poškodovale. Obravnavanih pa je bilo deset prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 64 prometnih nesreč,  pri katerih je nastala le materialna škoda,” so zaključili pri Policiji.