Sveže

Buren Martinov vikend: Policisti obravnavali prometne nesreče, tudi napad na uradno osebo

Za policisti je predvsem na območju Beltincev, Bratoncev, Cezanjevcev in Puconcev buren Martinov vikend. Obravnavali so prometne nezgode zaradi alkohola in zaradi izsilitve prednosti, obravnavali pa so tudi napad na uradno osebo. Poglejmo podrobneje …
Prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami

Minulo soboto, okrog 12. ure je v križišču cest Puconci – Sebeborci voznik osebnega avtomobila izsilil prednost voznici osebnega avtomobila. Oba voznika sta bila lažje telesno poškodovana. Nastalo je za okrog 13.000 evrov škode. Zoper povzročitelja bo vseh zbranih obvestilih sledil ustrezen ukrep.

Okrog 19.30 ure je prišlo v naselju Bratonci do prometne nesreče z udeležbo treh vozil. Zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču je voznik osebnega avtomobila najprej oplazil osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljala voznica in nato zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil še še v drug osebni avtomobil. Sopotnika v slednjem avtomobilu sta bila lažje telesno poškodovana. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju prometne nesreče je pokazal 0,84 miligramov alkohola v izdihanem zraku. Na vozilih je nastalo za okrog 15.000 evrov škode. Prometna nesreča bo obravnavana kot kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Minulo nedeljo okrog 6. ure je v naselju Cezanjevci prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno izven vozišča in trčil v betonski propust. V vozilu sta se dve potnici telesno poškodovali. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju prometne nesreče je pokazal 0,66 miligramov alkohola v izdihanem zraku. Na vozilu je nastalo za okrog 2.000 evrov škode. Prometna nesreča bo obravnavana kot kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti

Patrulja PP Murska Sobota je minulo nedeljo, malo pred 2. uro v Beltincih imela v cestno prometnem postopku voznico osebnega avtomobila. V vozilu se je na sovoznikovem sedežu nahajal močno vinjen sopotnik, ki je izstopil iz vozila in pričel verbalno protestirati proti policijskemu postopku. S strani policista mu je bilo pojasnjeno, da v času uradnega postopka potniki ne smejo izstopiti iz vozila oz. dokler jim policist tega ne dovoli.

Policist je sopotniku ukazal naj se usede v vozilo, kar pa le-ta ni upošteval in mu za dejanje predočil prekršek. 36-letni moški je v nadaljevanju odšel na sredino vozišča, kjer je krilil z rokami, s čimer je ogrožal svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Policist je z namenom odvrnitve ogrožanja stopil proti moškemu in mu ukazal naj se umakne iz vozišča. Moški pa je nato nenadoma planil proti policistu in ga hotel fizično napasti.

S strani policistov je bil obvladan, uporabljena so bila prisilna sredstva in odvzeta mu je bila prostost. Ves čas postopka je moški grozil policistu. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu KZ-1.

*Fotografija je simbolična