Ostalo

Brcnil mamo in se izživljal nad mačko. 22-letnik pogojno obsojen!

Okrožna murskosoboška sodnica Natalija Goldinskij Husar je predvčerajšnjim po hitrem postopku že na predobravnalnem naroku zaključila kazensko zadevo zoper Antona Benkiča iz Domajincev, ki bo prihodnji teden, 22. januarja dopolnil 23 let starosti. Ker je priznal storitev očitanih kaznivih dejanj, nasilja v družini in trpinčenja živali, mu je sodnica, na predlog državne tožilke Janje Rogan, izrekla enotno pogojno obsodbo, in sicer šest mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta.
Tožilka Roganova je sicer domnevno psihičnemu bolniku, ki kljub svoji mladosti prejema invalidsko pokojnino, da je v najmanj dveh primerih, najprej sredi decembra 2018, nato pa 5.2.2019, izvajal nasilje nad svojo mamo, 51-letno Danico Benkič Polanec, ob tem pa mučil živali, in sicer mamino mačko. Posebej mu je tožilka očitala, da je mamo večkrat udaril, jo odrinil v steno in se do nje poniževalno obnašal. V nekem primeru je zgrabil mamino mačko in jo treščil ob tla, nato pa še brcnil v steno, kar je imelo za posledico, da je nekaj dni težko hodila, ostalo pa je tudi nekaj posledic …

Ker doslej ni bil kazensko obravnavan je tožilka predlagala milo sankcijo, in sicer, da sodišče Antonu Benkiču v primeru priznanja krivde izreče pet mesecev zapora za kaznivo dejanje družinskega nasilja in dva meseca za kaznivo dejanje mučenja živali. Ker je obtoženi brez pomislekov krivdo za obe kaznivi dejanji priznal, je sodnica sledila tožilki in izrekla skupno enotno kazen pol leta zapora pogojno eno leto, a je obsojencu zagrozila, da bo v primeru ponovitve kakršnegakoli dejanja, šel za zapahe, kajti kot je dejala, mora vsakdo vedeti, da se ne ljudje in ne živali ne brcajo ali kakorkoli drugače trpinčijo.

Sodnica je verjela, da se to več ne bo zgodilo, ker da se je obtoženi odselil od matere in živi v isti vasi pri očetu. Ob tem mu je, ko je dejal, da v zadnjem času ne obiskuje nevropsihiatra, predlagala, da mu je najbolje, če se začne nemudoma spet zdraviti. Sodnica je Benkiča oprostila plačila stroškov kazenskega postopka, ker da prejema minimalno invalidsko pokojnino.