Ostalo

Boste tudi vi z Gibkom zbirali kilometre? Ob tem ste lahko tudi dobrodelni. Kako?

V društvu Gibko so se odločili, da ne bodo od daleč opazovali, kakšne posledice je z ne-gibanjem pustila epidemija. “Pripravili smo projekt, s katerim bi prebivalce našega kraja spodbudil h gibanju in s tem dvignili nivo produktivnosti in zdravja. Verjamemo, da tudi Vam zdravje veliko pomeni. Kot pravijo, v slogi je moč. Skupaj lahko naredimo veliko več in pripomoremo k zdravju in gibalnem razvoju naših otrok, mladostnikov in nas samih.”
Športno in turistično društvo Gibko Lendava že drugo leto zapored organizira projekt, ki so ga poimenovali Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne športne počitnice otrok. “S projektom želimo odrasle, otroke, starejše, družine… ponovno motivirati za več gibanja. V času epidemije so fizične sposobnosti padle pod povprečje. S padcem vzdržljivosti in moči upada tudi imunski sistem. S hojo, tekom in kolesarjenjem želimo dvigniti nivo gibalne učinkovitosti ponovno na normalo,” so zapisali.

V projektu lahko sodeluje vsak, saj vsak kilometer šteje. Z različnimi aplikacijami (npr. Sports tracker, Samsung health,…), pametnimi urami ali števci, merite svojo aktivnost. Zbrane kilometre vnesete v spletno anketo https://www.1ka.si/a/f930dc4f , ki jo najdete na naši spletni strani gibko.si, preko katere bodo vse kilometre seštevali in na koncu dobili številko kilometrov gibanja Lendave v treh mesecih. S projektom so že pričeli 1.2.2023 in ga zaključujejo 30.4.2023. “Želimo si, da bi vsi skupaj stopili na isto stran in spodbudili ljudi, ki plujejo na vaši ladji. Podjetja, Občina Lendava, Madžarska samoupravna narodna skupnost, Športna zveza, klubi in društva, osnovne šole, srednja šola in vrtec,” so še zapisali.

“Želimo si, da bi spodbudili svoje zaposlene h gibanju, uvedli vsaj 15 minutni sprehod med delovnim časom, kjer bi se zaposleni nadihali svežega zraka in lahko prispevali kakšen kilometer. Prepričani smo, da bi z uvedbo gibanja med delovnim časom pridobili na delovni uspešnosti, zadovoljstvu in zdravju zaposlenih.” Ker s projektom želijo zbrati tudi denarna sredstva, ki bi omogočila otrokom brezplačne športne počitnice, na katerih bodo ponovno pridobili na gibanju, vzdržljivosti, moči, koordinaciji, ravnotežju, socializaciji, strpnosti, koncentraciji,… za kar so bili v tako dolgem času doma prikrajšani, vas naprošajo za finančno podporo po vaših zmožnostih.

“Sredstva lahko nakažete na naš transakcijski račun št. SI56 1949 0501 3103 225, ki je odprt pri Deželni Banki Slovenije. V upanju, da boste naši prošnji ugodili in postali pokrovitelj oziroma sponzor projekta Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne športne počitnice otrok se vam zahvaljujemo. Prepričani smo, da tudi vi podpirate šport otrok in občanov na splošno in da bomo s skupnimi močmi aktivnost in zdravje Lendave dvignili na zavidljiv nivo,” so še sporočili. Ste za?