Ostalo

Bo tudi Mestna občina Murska Sobota ostala brez župana?

Kandidat za vodenje ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, ki v prihajajoči vladni koaliciji sodi v kvoto SD, je župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek. Postopki v stranki sicer še tečejo in zadnjo besedo o kandidatih bo imelo v soboto predsedstvo SD.
“Ni več skrivnost, da sem kandidat za ministra za regionalni razvoj in kohezijo. V kolikor bom potrjen, bo to pomenilo spremembo tudi na Mestni občini Murska Sobota. Do volitev me bo nadomestil podžupan Zoran Hoblaj s polnimi pooblastili, tako, da bo delo nemoteno potekalo naprej,” je zapisal Jevšek. Slednji je sicer minuli torek imenoval mestno svetnico Bernardko Ružič za podžupanjo. “Ob tem bi rad izpostavil odlično občinsko upravo, brez katere sam ne bi mogel nič in se jim pri tem zahvaljujem za odlično delo,” je še zapisal Jevšek.

Podžupanja Bernardka Ružič bo pomagala županu pri njegovem delu ter opravljala posamezne naloge iz pristojnosti župana iz področja vzgoje in izobraževanja, predšolske vzgoje, športa, kulture in umetnosti, zdravstva in socialnega varstva, delovanja mestnih četrti in krajevnih skupnosti, protokolarnih prireditev ter druge naloge, za katere jo bo župan pooblastil. Funkcijo bo opravljala nepoklicno. Podžupanja Bernardka Ružič je upokojena učiteljica in dolgoletna vodja Podružnične Osnovne šole v Krogu.

“Prav tako se zahvaljujem mestnim svetnicam in svetnikom za tvorno sodelovanje v mestnem svetu, sprejeli smo veliko dobrih odločitev v dobrobit naših občank in občanov in razvoj naše občine. V kolikor bom potrjen, si bom prizadeval za uravnotežen regionalni razvoj in upam, da bom lahko koristen za vse občine in vse regije v Sloveniji,” je še zapisal Jevšek. Je pa slednji pred časom za Delo povedal, da bi bil kot velik zagovornik decentralizacije Slovenije naklonjen ideji, da bi bil sedež ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj v Mariboru. Podprl bi tudi predloge, po katerih bi še katero drugo ministrstvo preselili iz prestolnice, a je to po njegovih besedah odločitev nastajajoče vlade in njenega bodočega predsednika Roberta Goloba.