Sveže

Bo novi trener lendavske članske ekipe prišel iz ZTE-ja?

Kot smo poročali minuli ponedeljek, je trenerski stolček pri članski ekipi Nafte 1903 zapustil Gábor Boér in se odpravil na novo delovno mesto, v nogometni klub ZTE iz Zalaegerszega. Tokrat pa iz sosednje Madžarske prihajajo informacije, da bi na stolček Boérja lahko sedel pomočnik sedaj torej nekdanjega trenerja članske ekipe ZTE-ja, Julian Jenner.
Madžar Gábor Boér od ponedeljka uradno ni več trener Nafte 1903. Svoje delo bo naprej kot glavni trener (vnovič) opravljal v ZTE-ju iz Zalaegerszega, kjer se, enako kot v Lendavi, ukvarjajo z rezultatsko krizo. Zamenjal je dozdajšnjega trenerja, Richarda Moniza. Lendavska enajsterica je tako v spomladanskem delu 2. SNL dosegla le eno zmago in en remi, vse ostalo so bili porazi, zaradi katerih je klub zdrknil na sredino lestvice in ima sedaj 33 točk, enako kot ekipa na 9. mestu, Brinje Grosuplje.

Bo trener članske ekipe Nafte 1903 bivši pomočnik trenerja pri ZTE-ju?

Iz sosednje Madžarske prihajajo informacije, da bi novi trener lendavske enajsterice lahko postal nekdanji pomočnik trenerja članske ekipe ZTE-ja Richarda Moniza in sicer Julian Jenner. Jenner je devetintrideset letni Nizozemec, ki se je kot igralec upokojil leta 2016, od takrat pa je kot trener deloval v več nogometnih klubih a priložnosti, da bi delal kot glavni trener, do sedaj še ni dobil. Ali bo Jenner prisoten že na nedeljskem večernem srečanju proti Beltincem, ni znano.

Boér sicer ima, gledajoč statistiko, v primerjavi s prejšnjimi tremi trenerji, ki so delovali pod lendavskimi goricami najslabši izkupiček, srečanja pa so posledično slabo obiskana.

Nafta 1903 opoldan podala izjavo za javnost

“Nogometno društvo Lendava 1903 se je s članskim trenerjem Gáborjem Boérjem sporazumno dogovorilo za prenehanje pogodbe. Slednji je člansko ekipo prevzel 18.01.2022, pod njegovim vodstvom je ekipa odigrala 43 uradnih tekem. Gábor Boér odhaja k madžarskemu prvoligašu ZTE, kjer bo zamenjal dozdajšnjega trenerja. Za opravljeno delo in vloženi trud se mu iskreno zahvaljujemo in mu v nadalje želimo veliko športnih uspehov. Do konca sezone bo mesto glavnega trenerja članske ekipe Nafta 1903 zapolnil Julian Jenner, njegov pomočnik pa bo József Bozsik.”

Boér: “Ostati moramo v prvi ligi”

“Naš cilj za prihodnje obdobje je jasen, ostati moramo v prvi ligi in osvojiti pokal, ki je mejnik v življenju kluba. Ne gre samo zame, gre za klub in mesto. Zelo pomembna je enotnost v slačilnici in delo, ki nam bo pomagalo pri doseganju ciljev. Trenutni negativni niz moramo obrniti in se vrniti na pravo pot; ta ekipa je v sezoni večkrat dokazala, da zna igrati dobro in ima zagon. Moramo prevzeti ekipo v dobri kondiciji za zadnjih nekaj krogov, naša naloga bo pretresti ekipo in znova prikazati igro, polno samozavesti,” je Boér dejal o novo prevzeti ekipi.