Sveže

Bo Judit Törnar Vida nadaljevala delo na DOŠ I Lendava kot ravnateljica?

Svet zavoda Dvojezične osnovne šole I Lendava je zadnji marčevski dan razpisal delovno mesto ravnatelja zavoda. Na razpisano delovno mesto ravnatelja zavoda se je prijavila ena kandidatka in sicer sedanja v.d. ravnateljice zavoda, Judit Törnar Vida.
Ravnateljica Dvojezične osnovne šole I Lendava Tatjana Sabo je v začetku lanskega junija svetu omenjenega javnega zavoda podala svojo odstopno izjavo. Sabojeva, profesorica zgodovine in geografije, bi sicer mandat zaključila šele letošnje leto. Na ravnateljskem stolčku jo je, kot vršilka dolžnosti, že kmalu zamenjala Judit Törnar Vida, sicer učiteljica madžarskega jezika in predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava. Slednja omenjeni javni zavod torej vodi že skorajda eno leto.

Ker je vršilka dolžnosti lahko imenovana za največ eno leto, je svet omenjenega javnega zavoda bil primoran razpisati novo delovno mesto in sicer delovno mesto ravnatelja. V ustreznem roku je na svet zavoda prispela ena prijava za omenjeno delovno mesto in sicer se je na delovno mesto prijavila zdajšnja v.d. ravnateljice zavoda, Judit Törnar Vida. Ko je Törnar Vida sedla na stolček Sabojeve, je za naš spletni portal sicer dejala, da odgovora na naše vprašanje, ali bo kandidirala za ravnateljico, nima.

Törnar Vida sicer nima opravljenega ravnateljskega izpita, kar pa ni ovira za zasedbo delovnega mesta, saj zakonodaja veleva, da ima kandidat ki uspe, leto dni časa, da opravi omenjeni izpit. Status vršilke dolžnosti kandidatki poteče 31.8.2022 in pričakovati je, da bo slednja za mandatno obdobje štirih let kot ravnateljica tudi imenovana. Kot je Judit Törnar Vida zapisala, je vizija DOŠ I Lendava “celovita in dobro premišljena.” Omenjena je sicer na DOŠ I Lendava zaposlena že 25 let.

Judit Törnar Vida