Ostalo

Beno Misja včeraj v našem uredništvu: “Bil sem žrtev prebrisanih, širše in mednarodno organiziranih manipulantov.”

Naše uredništvo je včeraj v zgodnjem popoldanskem času obiskal Beno Misja, po tem, ko je Taekwondo zveza Slovenije Občino Lendava, Športno zvezo Lendava in medije obvestila, da so njegovi rezultati neveljavni, neresnični in po tem, ko smo minuli petek v skladu z Zakonom o medijih objavili demante. “Tekmoval sem na organiziranih tekmovanjih, ki niso bili uradno registrirani,” je zapisal.
V letih od 2014-2020 sem se dejansko udeleževal različnih tako v Republiki Sloveniji kot tudi v tujini organiziranih taekwondo turnirjev, kot je bilo to tudi javnosti sproti sporočano po raznih medijih. Prav tako sem na vseh navedenih turnirjih dosegel tudi uspehe kot enako izhaja iz javnosti prezentiranih obvestil. Pri tem pa sem žal šele po prejetem  dopisu Taekwondo zveze Slovenije z dne 8.2.2020 in na podlagi s tem v zvezi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev, tedaj šele sedaj ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih širše in mednarodno organiziranih manipulantov. Namreč zatrjevana mi dejstva s strani očitno mednarodno zelo dobro organizirane kriminalne združbe katerih članih so bile tudi osebe predstavljane se kot J.M., J.J. in domnevni italijanski državljan S.P. že vse od leta 2014, so povzročile, da sem v bistvu dejansko tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot katero koli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije,” v svojem pisanju pojasnjuje Beno Misja tako medijem, kakor tudi Taekwondo zvezi Slovenije, Občini Lendava in Športni zvezi Lendava.

Beno Misja je na obisku v našem uredništvu bil vidno razočaran, s seboj pa je imel tudi policijski zapisnik, saj je s celotno zadevo seznanil organe pregona na PP Lendava. Na žalost bo najbrž preteklo še veliko vode, preden bo znan epilog celotne zgodbe, a sam krivde na medije ne prelaga, saj to ti poročali v skladu z doseženimi rezultati, na žalost neveljavnimi, zavrnil pa je tudi vse očitke, da je svoje uspehe zrežiral kar sam. Celotna zadeva se je začela po izgubi starejše sestre, zato ga prav to dejstvo še najbolj boli. Kot kaže, bo policija primorana sprožiti mednarodno preiskavo. Kot ta pravi, so mlade fante najverjetneje, kot tudi njega, rekrutirali kar po fitness studiih, na naše vprašanje, zakaj iz turnirjev ni imel nikoli fotografij, pa je dejal, da je fotografiranje in snemanje bilo strogo prepovedano. Kot je dejal, so turnirji bili očitno prirejeni, rezultati torej neveljavni, a zelo dobro organizirani, saj je na slednjih med drugim bil doping test, medicinska ekipa, sodniki, …

“Ves čas so prej navedene osebe skupaj z še očitno drugimi zaenkrat meni nepoznanimi osebami ter po mojem mnenju zasledujoč s kaznivimi dejanji pridobiti si določene koristi vplivale, trdile in delovale na način, kakor da turnirji na katerih sem nastopal in na katerih sem tedaj kot »uradna« dobil po dejanskih borbah vročena mi priznanja, predstavljajo oziramo štejejo za uradno registrirana domača taekwondo tekmovanja. Tedaj torej sem na vseh opisanih taekwondo tekmovanjih dejansko sodeloval, na njih pridobil tudi zatrjevana priznanja, katera pa kljub vloženemu mi trudu, na mojo škodo ne štejejo kot uradna priznanja.

V skladu z za sedaj poznanimi mi okoliščinami sem zoper vse prej navedene osebe, ki so se predstavljale, kot J.M, J.J  in S.P tudi dne 16.2.2020 podal kazensko ovadbo pri pristojnih organih pregona. Pri tem morate razumeti da ob vsem zapisanem konkretnejših dejstev v zvezi z zgoraj navedenim v sled poteka dela organov odkrivanja ne morem in ne smem podrobneje komentirati,” je še dejal Misja.

Čeprav je bil, kot pravi, zaveden, mu je iskreno žal

“Tako torej v nadalje želim poudariti, da sem bil pri svojem trdnem športnem delu v bistvu jaz tisti, ki sem bil na koncu izigran. Zagotovo namreč, se v nasprotnem primeru, sam ne bi javno izpostavljal še najmanj pa medijsko. Prav tako pa tudi v nobenem primeru ne bi namerno hotel škodovati ali zavesti kogarkoli od tistih, ki so dobronamerno verjeli v moje uspeh.

Vsem skupaj se (čeprav vem, da za navedeno situacijo nisem kriv) iskreno opravičujem. Prav tako pa se iskreno opravičujem tudi vsem občanom občine Lendava oziroma vsem tistim, ki so me v mojem prizadevanju in trudu  podpirali in verjeli vame.

Moj namen ni bil prizadeti oziroma užaliti registrirane borce Taekwondo zveze Slovenije, ki so dosegli svoje uspehe na uradno priznanih taekwondo tekmovanjih. Enako pa velja tudi za Taekwondo zvezo Slovenije, kot tudi za klub Hwarang iz Verone, katerega ime je bilo ne po moji krivdi omadeževano.

Z upanjem, da bodo organi pregona čim prej ugotovili prave storilce tega zame neljubega dogodka, s čimer šele takrat v celoti bo oprana krivda z mojega imena. Glede na vse navedeno pa osebno menim, da obstaja utemeljenost in moja zaveza vrnitve vam po vas podeljenih mi priznanjih ter umik iz taekwondoja,” zaključuje.