Ostalo

Badminton: Srebrna žogica Lendave tudi letos zgolj kot enodnevni turnir

Letos, natančneje v soboto 13. novembra, bo BK Mladost Lendava že 16. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave. Običajno se je prireditev vsako leto, razen lansko in kot kaže tudi letošnje leto odvijala spomladi, torej so organizatorji tudi letos tekmovanje premestili na jesenski čas, natančneje na soboto, 13. novembra. Turnir bo zaradi ukrepov zaprtega tipa.
Pred šestnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Ta se je običajno odvijal tri dni v spomladanskem času, a bo izvedba tudi letošnje leto v jeseni. Vzrok: Vladni ukrepi za zajezitev koronavirusa. Tekmovalci bodo letos tekmovali v naslednjih starostnih kategorijah in disciplinah: U17, U15, U13 in U11 in sicer v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava. Kot kaže, tekmovanj v veliki telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava tudi letos ne bo.

“Tekmovalni sistem na turnirju za posamezno je skupinski del s po 3-4 tekmovalci na skupini in K.O. sistem. Dvojic ne bo, saj bo časa premalo. Na turnirju se bodo uporabljale uradne žoge Victor ter Ballpool žogice (Li – Ning, Kawasaki, Yonex),” so sporočili iz BK Mladost ter poudarili, da bo za vse udeležence in obiskovalce v dvorani obvezna uporaba zaščitne maske ter izpolnjevanje pogoja PCT. Prvi trije uvrščeni v vsaki disciplini in kategoriji dobijo pokale oziroma medalje ter praktične nagrade. Vsi, ki bi želeli sodelovati na turnirju, so se primorani nanj prijaviti do 9. novembra.

“Kot klub najprej pričakujemo, da bomo tekmovanje resnično lahko izpeljali. Turnir bo zaprtega tipa, saj bo tako najvarneje, v dvorani pa bodo torej prisotni le tekmovalci in spremljevalci. Da bi to bilo mednarodno zelo zastopano ne pričakujemo, saj so razmere zaostrene povsod, tudi pri nas. Prijave so odprte do torka, povabili smo nekaj klubov iz madžarske ter hrvaške, vprašanje pa je, ali se bodo povabilu sploh odzvali. Nekaj klubov iz Slovenije je prihod sicer že potrdilo, a število tekmovalcev je letos seveda zelo težko napovedati,” nam je v telefonskem pogovoru dejal Miha Horvat iz BK Mladost Lendava.

Za dvojice letošnje leto časa ne bo, saj je enodnevni turnir prekratek. BK Mladost Lendava bo na turnir “prispeval” okrog 10 igralcev, tekmovali bodo v vseh kategorijah “in želimo si čim več vidnih uvrstitev.” Lanskega turnirja se je udeležilo 67 mladih tekmovalk in tekmovalcev, ki so se pomerili posamezno in v dvojicah v starostnih kategorijah do 11, 13, 15 in do 17 let. Domači tekmovalci so se odrezali odlično.