Ostalo

Badminton: Močni in znani mednarodni turnir “Srebrna žogica Lendave” premaknjen

Letos bo BK Mladost Lendava že 14. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave, termin tekmovanja pa je sprva bil določen med 17. in 19. aprilom. To se zaradi vladih ukrepov za zajezitev koronavirusa seveda ne bo zgodilo, organizatorji pa bodo tekmovanje premestili na jesenski čas, so sporočili.
Pred petnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave,” a petnajsta izvedba bo kot kaže prva, ki bo premaknjena na jesenski čas. Zaradi vladin ukrepov za zajezitev koronavirusa namreč. “BK Mladost Lendava bi letos že 15. zapored organiziral tradicionalni mednarodni turnir Srebrna žogica Lendave, ki bi sicer po prvotnih načrtih letos potekal od 17. do 19. aprila 2020. Zaradi razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa, turnirja aprila ne bo, vodstvo kluba pa išče ustrezen termin za izvedbo tekmovanja jeseni,” so sporočili iz BK Mladost Lendava.

Kot vsako leto na omenjenem turnirju, bi v Lendavi tudi tokrat lahko pričakovali mlade badmintoniste iz Slovaške, Romunije, Srbije, Češke, Srbije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške … Lanskega tekmovanja se je, spomnimo, udeležilo 195 tekmovalcev in tekmovalk iz 6 držav. Lendavska Srebrna žogica sodi med največje mladinsko tekmovanje v radiju 300 kilometrov, zaradi velikega števila udeležencev pa kar nekaj pridobi tudi lokalni turizem. Tekmovanje se vsako leto odvija v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava in po potrebi v veliki telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava.