Ostalo

Badminton: Iva Koša državna prvakinja; strelstvo: Dva člana na tretjem mestu

Predvčerajšnjim je na Mirni potekalo državno prvenstvo do 15 let za sezono 2021. Lendavski badmintonski klub so zastopale Kaja Litrop, Iva Koša in Hana Oletič. Minuli konec tedna so se državnega tekmovanja mladih, 3. krog, udeležili tudi člani Športnega strelskega društva Coal iz Petišovcev. Tako badmintonisti kakor tudi športni strelci so se domov vrnili z odličnimi rezultati.
Badminton: Iva Koša državna prvakinja

Kaja je med posameznicami tekmovanje zaključila med najboljših 16, ko je po treh nizih od nje bila boljša domačinka Zara Šenica (18-21, 21-7, 11-21). Hana Oletič se je uvrstila en krog dlje, kar pomeni uvrstitev na 5. mesto. V boju za vstop v polfinale je morala priznati premoč Mii Gleich iz mariborskega Branika (7-21, 10-21). Slednja pa je v polfinalu izgubila prav proti naši najboljše uvrščeni igralki, Ivi Koša. Iva je med posameznicami postala državna podprvakinja, od nje je bila boljša le Ljubljančanka Anja Blazina.

Kaja in Hana sta skupaj nastopili tudi v kategoriji dekliških dvojic, kjer sta tekmovanje končali na 5. mestu. V četrtfinalu sta igrali proti navezi Glecih/Lever (BK Branik in ŠD Sele-Vrhe), ki je bila od njiju boljša po treh nizih. V drugem nizu sta naši dekleti zmagali po podaljšku, nato pa v tretjem nizu nista našli pravega  odgovora.

Največji uspeh pa je dosegla Iva Koša, ki je skupaj s Timom Škrljem iz Mirne postala državna prvakinja v mešanih dvojicah. Iva in Tim sta bila zelo prepričljiva, izgubila nista niti enega niza.

Ta konec tedna je potekal 3. krog Državne lige mladih v Sloveniji, med člani SŠK Coal Petišovci sta dva člana osvojila 3.mesto.
– V kategoriji Starejši dečki standard puška je Luka Žalig z odličnim rezultatom 180 kroga odnesel 3. mesto.
– V kategoriji Starejše deklice serijska puška je Greta Galambos prav tako osvojila 3. mesto s 177 krogi, Benita Koren pa 13.mesto.
– V kategoriji Kadeti je Milan Galambos dosegel 10.mesto, Nik Jaklin pa 16. mesto.

Po treh krogih je v skupnem seštevku rezultatov v Sloveniji stanje:
Greta Galambos 2.mesto (starejše deklice serijska puška)
Benita Koren 8.mesto (starejše deklice serijska puška)
Luka Žalig 3.mesto (starejši dečki standard puška) en najslabši rezultat se odbije ob koncu sezone, zato v trenutni razpredelnici ni na tretjem mestu, ker je 2. krog izostal kar se mu briše ob koncu sezone.
Milan Galambos 9.mesto (Kadeti)
Nik Jaklin 13.mesto (Kadeti)