Ostalo

Badminton in košarka

V Zgornji Kungoti je potekal mednarodni turnir Donut Cup 2019 z udeležbo osmih držav z več kot sto igralci. Člani lendavskega kluba so bili zelo uspešni, saj so večkrat stali na stopničkah. Lendavski košarkarji so se minulo soboto v Pomurski košarkarski ligi v 1. tekmi razigravanja pomerili proti Sobočanom in srečanje izgubili s 66:72.
Badminton

V Zgornji Kungoti je potekal mednarodni turnir Donut Cup 2019 z udeležbo osmih držav z več kot sto igralci. Člani lendavskega kluba so bili zelo uspešni, saj so večkrat stali na stopničkah.

Tija Horvat je bila zlata pri dekletih U11 posamično ter v dvojicah, kjer je tudi Tatjana Jablanovec osvojila 3. mesto; Anel Pahor je v isti starostni kategoriji bil 1. v dvojicah in 2. posamično.

V U13 je pri dekletih posamično zmagala Iva Koša in bila druga v dvojicah.

V U15 je Nika Bedič osvojila srebro posamično in v dvojicah, David Gabor je bil tretji v dvojicah.

Košarka

Tekmo v finalnem delu so domači pričeli z zavestjo, da jim manjkajo štirje igralci, ki so za moštvo pomemben del organizacije igre in zaključevanja napadov ter skoka pod košem. (Manjkal je najboljši strelec sezone Dušan Frančič ter pod košem Sandi Horvatič, Saša Kuk in na poziciji “playa” Balaž Tvrtko).

Kljub temu je bila lendavska ekipa odločena, da bo z borbeno in agresivno igro premagala goste in si utrla pot do boljše pozicije v finalnem delu.

Igra se je začela z majhno prednostjo gostov, ki pa jo je z zavzeto igro in meti z razdalje domača ekipa izničila, tako da sta ekipi šli na odmor z neodločenim rezultatom.

V drugem polčasu so igralci KK Lindau spet dobro metali iz razdalje in končali četrtino s prednostjo treh točk, ki pa ni zagotavljala mirnega zaključka tekme.

Zadnjo četrtino je v rovovski borbi dobila gostujoča ekipa predvsem po zaslugi nekoliko čudnih sodniških odločitev in zaradi vrste zgrešenih “zicerjev” domačega moštva, ki mu je nekoliko zmanjkalo energije za uspešnejši zaključek.

“Naslednji konec tedna bo v Murski Soboti druga tekma obeh moštev, v kateri se že lahko odloči skupni zmagovalec. Domači upamo, da bomo uspešnejši v gosteh in da bo odločitev zmagovalca odločena čez dva tedna v Lendavi. Čestitke borbenim Sobočanom za zmago,” je zapisal Velimir Horvatič.

KK Lindau Lendava – KK M Sobota 66:72 (16:19, 22:19, 21:18, 7:16)