Ostalo

Badminton: Bliža se 17. Srebrna žogice Lendave! Iztok Utroša s švicarsko ekipo do naslova državnih prvakov

Letos, natančneje v soboto 15. maja in v nedeljo 16. maja, bo BK Mladost Lendava že 17. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave. Ta močan in znani turnir se bo letošnje leto vnovič odvijal dva dneva in sicer po tem, ko je v času epidemije to bil zgolj precej omejen enodnevni turnir. Iztok Utroša s švicarsko ekipo do naslova državnih prvakov.
Pred sedemnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Turnir se bo po dveh letih vnovič odvil na običajen način in sicer tekmovanje torej ne bo več zgolj enodnevni turnir. Tekmovanje se bo odvilo 15. in 16. maja, v času epidemioloških ukrepov pa se je ta odvil v jesenskem času. “Tekmovanje se približuje z veliko hitrostjo in mi že nestrpno pričakujemo napete in zanimive dvoboje,” so zapisali pri BK Mladost, slednje pa se bo odvilo v Športni dvorani DSŠ Lendava.

Omenjeno mednarodno mladinsko tekmovanje bo tako kot že nekaj let potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19. Organizatorji bodo najverjetneje tudi letos poslali vabila klubom iz Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Italije, pri tem pa bodo, kot to ponavljajo vsako leto, kar najbolje poskušali poskrbeti za promocijo Lendave. Tekmovanja se sicer vsako leto udeleži med 130 in 170 igralci. Vprašanje sicer ostaja, ali se bodo tekmovanja lahko udeležili tekmovalci iz Ukrajine.

Srebrna žogica 2021: Tekmovalci domačega društva odnesli kar 11 medalj, od tega 4 zlate

Lanski turnir je minil v znamenju odličnih rezultatov domačega društva. 53 tekmovalcev iz slovenskih klubov se je pomerilo v štirih starostnih kategorijah in dobili so osem zmagovalcev.

Iztok Utroša s švicarsko ekipo do naslova državnih prvakov

Ne dolgo nazaj je Miha Horvat z avstrijsko ekipo BSC 70 Linz osvojil naslov ligaškega državnega prvaka. Tokrat pa poročamo o uspehu še enega Lendavčana, ki sedaj že vrsto let igra in dela v Švici, Iztoka Utroše. Iztok je s svojo ekip BC Uzwill ugnal vse nasprotne ekipe in ligaško sezono zaključil na samem vrhu.