Ostalo

Avgustovski dalmatinski večer na Hotizi: Večina izkupička že namenili v dobrodelne namene

Bilo je letos 20. avgusta, ko je Turistično društvo (TD) iz Hotize organiziralo prireditev Dalmatinski večer. Ta se je odvil na idilični lokaciji na Hotizi in sicer pri tamkajšnjem brodu. Dogodek je presegel pričakovanja, saj se je ljudi kar trlo in je imel dobrodelno noto. Zbrana sredstva so že pri prejemnikih.
TD Hotiza je letošnjega 20. avgusta pri tamkajšnjem brodu organiziralo Dalmatinski večer, ki je požel precejšnje zanimanje, to pa se je odrazilo tudi pri obiskanosti. Dogodek je bil organiziran kot dobrodelni dogodek in sicer po tem, ko so del Slovenije med 4. in 8. avgustom letos zaradi močnih padavin zajele hude poplave. Pri brodu se je torej odvijala čudovita prireditev ob zvokih dalmatinskih pesmi v izvedbi moškega vokalnega kvinteta Aeternum.

“TD Hotiza in Aeternum smo se že v času organizacije odločili, da bomo večji del izkupička namenili v dobrodelne namene, saj so ravno v tistem času Slovenijo prizadele poplave in tako so mnogi čez noč postali odvisni od pomoči drugih,” so sporočili iz društva, ki je večji del svojega izkupička namenilo Društvu Viljem Julijan, društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi, saj so ti otroci, ki jih pestijo različne bolezni, v času teh poplav izgubili še svoje tople domove.

Kvintet Aeternum je svoj honorar od prireditve namenil Društvu pihalnega orkestra (PO) železarjev Ravne, s katerimi so že sodelovali in jih je avgustovska ujma močno prizadela. Tako so pol honorarja donirali PO Ravne na Koroškem, ki jim je naravna nesreča zalila delovne prostore društva in domala uničila skoraj vso opremo, instrumente, arhiv …, polovico honorarja pa so namenili članu vokalnega kvinteta Ajda, ki mu je mulj zasul in uničil celotno zgradbo.

Svojemu honorarju pa so se odpovedali tudi Duo Amadeus ter Nina in Danilo Dominko, ki so prav tako nastopili na prireditvi. “Vsi, ki ste pomagali pri izvedbi te prireditve ali pa ste jo obiskali, ste dodali svoj delček tej dobrodelni noti,” so zaključili pri TD Hotiza.

FOTO: Milan Vuk