Sveže

Atilla Pisnjak bo novi urednik Pomurskega madžarskega radia

Atilla Pisnjak, trenutno zaposlen v Galeriji-Muzeju Lendava kot galerijski kustos, bo s prvim majskim dnem nastopil novo službo v studiu madžarskih programov RTV Slovenija v Lendavi in sicer bo od tega dne dalje urednik Pomurskega madžarskega radia. Na tem mestu bo zamenjal dolgoletnega urednika, Józsefa Végija.
Pomurski madžarski radio, ki deluje pod okriljem RTV Slovenija v studiu madžarskih programov na Kranjčevi ulici 10, bo 1. maja dobil novega urednika. Trenutni urednik József Végi bo svoje mesto primoran prepustiti Atilli Pisnjaku, sicer umetnostnemu zgodovinarju, trenutno še zaposlenemu v Galeriji-Muzeju Lendava. Végiju se sicer mandat izteče konec aprila in kot smo uspeli izvedeti, je slednji tudi tokrat oddal prijavo na razpis, pri čemer pa so zaposleni izrazili željo, da si na tem mestu želijo sprememb in podprli Pisnjaka

Soglasje je Pisnjak prejel minuli torek, svoj blagoslov je na podlagi pomočnice generalnega direktorja Helene Zver podal tudi vršilec dolžnosti direktorja RTV Slovenija, Andrej Grah Whatmogh, kot zadnji člen v verigi pa še Programski odbor. Na seji slednjega je bil prisoten tudi Pisnjak, ki je na kratko orisal načrtovani programsko-proizvodni načrt dela radia za obdobje 2023-2027 ter vizijo razvoja. Po besedah naših virov so tam zaposleni že sicer dlje časa strmeli k posodobitvi programov, s čimer se naj bi Pisnjak strinjal tudi na sami seji, kot nalogo pa si je zadal tudi privabljanje mladega občinstva. Spremembe bo, kot je sicer še dejal, nameraval uvajati s predhodnimi pogovori z uredništvom.

Pisnjak je na Pomurskem madžarskem radiu že bil zaposlen

“Sam sem na Pomurskem madžarskem radiu že bil zaposlen in sicer med leti 2015 ter 2018. Opravljal sem delo urednika novic, zadnje leto pa sem bil novinar. Delo mi ni tuje, poznam tudi kolektiv in po odhodu iz radia sem s slednjimi ohranil dobre odnose. Poleg tega je prišel tudi ‘zunanji impulz’. Že takrat sem sicer imel kar nekaj idej za spremembe in tako sem začutil, da se prijavim,” je dejal bodoči urednik. Po naših informacijah Végi na radiu ostaja in bo opravljal delo novinarja.