Ostalo

Artex: Nova proizvodna linija

Lendavsko podjetje Artex je v minulih dneh predstavilo novo proizvodno linijo, prav tako lendavsko podjetje Daihen Varstroj pa je obiskal japonski veleposlanik.
Direktor uspešnega lendavskega podjetja Artex, Mitja Bensa, je v minulih dneh v proizvodni hali podjetja predstavil novo proizvodno linijo za proizvodnjo skladiščnih elementov. Ta bo podjetju omogočila nadaljnji razvoj in pot k zadanim ciljem. Proizvodno linijo so uradno zagnali minuli petek, dogodku pa so prisostvovali vsi zaposleni v podjetju. Že sicer pa se je podjetje v začetku novembra udeležilo logistične konference v Beogradu in sejma v okviru omenjenega dogodka.

Artex je družinsko podjetje družine Bensa, ki se je v svojih 25 letih delovanja uveljavilo na domačem in mednarodnem trgu kot pomemben proizvajalec skladiščne opreme. Letno proizvedejo več kot dva tisoč ton različnih skladiščnih regalov, vsi regalni sistemi pa so patentirani pri patentni pisarni v Ljubljani. V podjetju je 60 zaposlenih, lansko poslovno leto pa je bilo eno najuspešnejših. Prihodki so znašali 5,3 milijona evrov, v lani ustanovljenem hčerinskem podjetju Linox Solution pa so zagnali tudi proizvodnjo tehnološke in procesne opreme iz nerjavečega jekla.

Japonski veleposlanik v podjetju Daihen Varstroj

V podjetju Daihen Varstroj, nasledniku podjetja Varstroj, se je mudil japonski veleposlanik Masaharu Yoshida. Ta si je z vodstvom podjetja ogledal proizvodni center.