Ostalo

Aleš Senekovič “pospravil” že drugi pokal

Kot smo že poročali, je vodstvo Speedway teama (ST) Lendava stopilo naproti povsem novi ideji in sicer v društvu podpreti nov razred, razred superbike. Takšna ideja je pred nekaj dnevi že drugič obrodila sadove, saj je voznik Aleš Senekovič, Lendavčan, domov prinesel že drugo odličje.
Vodstvo ST Lendava je pred kratkim podprlo idejo, da društvo iz Petišovcev pod svoje okrilje prevzame še razred superbike. Prvič v zgodovini tega društva se je tako zgodilo, da ima voznika, ki ne tekmuje v spidveju. Gre za 37-letnega Aleša Senekoviča, ki svoje znanje, natančnost in tehniko pili na sosednjem LindauRingu. Senekovič sicer prihaja iz Benedikta, a je že nekaj let Lendavčan. V začetku meseca julija je ST Lendava dobil prvi pokal v razredu superbike, o čemer smo že poročali, tokrat pa je v Lendavo Senekovič prinesel še drugega.

Senekovič je nastopil na dirki, ki šteje za Pokal Dunlop (Dunlop Cup). Dirka se je odvila v precej vetrovnih razmerah na dirkališču Pannoniaring v Sárvárju na Madžarskem. Lendavčan je s svojo Yamaho R1 štrartal iz 4. štartnega mesta in si privozil odlično 3. mesto! Aleš Senekovič je v manj kot treh tednih za ŠD ST Lendava osvojil dva pokala in s tem upravičil zaupanje v svojem novem klubu, ki sicer, kot že uradno ime pove, deluje v povsem drugi disciplini. Aleš ki je zelo rutiniran in discipliniran voznik, v dirkaškem svetu ni neznanka, saj ga poznajo vsi poznavalci moto dirk,” so sporočili iz ST Lendava.

Voznik ST Lendava, Matic Ivačič, dober na profesionalnem nivoju na poljskem

Aktualnega državnega prvaka v spidveju in voznika ST Lendava, Matica Ivačiča, sta minuli vikend čakali dve preizkušnji in sicer minuli petek dvoboj dveh nemških klubov, ki nastopata v 2. poljski ligi (Wittstock proti Landshutu) ter sobotni dvoboj (prav tako Wittstock proti poljskemu Rawiczu). Ekipa Wittstocka (gre za debitantsko ekipo) je seveda računala prav na Matica, ki je na večini dirk dokazal da je v zelo dobri formi in da ima velik apetit za doseganje čim boljših rezultatov. Matic je prvi dan osvojil 4 točke, drugi dan pa 9 točk.