Ostalo

Aktivnosti Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Lendava

Zelo aktivni so tudi pri Medobčinskem društvu nogometnih sodnikov (MDNS) Lendava. Pomočnice in pomočniki sodnika, ki se nahajajo na A1 in A1 – ženski listi, so se odpravili na zimski seminar, ekipa MDNS Lendava se je udeležila 2. mednarodnega turnirja za pokal Zale v Nagykanizsi, v Štorah pa so člani MDNS Lendava opravili seminar.
Potrdili liste sodnikov

Vsi sodniki in sodnica iz MDNS Lendava, ki se že nahajajo na listah so obdržali svoj status-A lista na kateri se nahaja dolgoletni prvoligaški sodnik Bojan Mertik, A1 lista kjer svoji mesti zasedata Eric Herženjak in Iztok Dovnik ter Kaja Škrban, ki se nahaja na ženski A1 listi pomočnic sodnice. Na A1 listo je bil na novo uvrščen Patrik Herženjak, prav tako na A1 listo ženskih pomočnic sodnice Doroteja Gjerkeš. V skupini talentov je v 2. skupino napredoval sodnik Lukas Gregorinčič. Prav tako je komisija na predlog SK MDNS Lendava potrdila Dorotejo Gjerkeš in Aljaža Utroša kot kandidata talenta za vključitev v izobraževalni sistem ZNSS za leto 2023.

Zimski seminar v Rovinju

Pretekli konec tedna, so se naši pomočniki in pomočnici sodnika, ki se nahajajo na A1 in A1 – ženski listi odpravili na zimski seminar, pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Seminarja, ki je potekal od 23.2 do 25.2, so se udeležili: Eric Herženjak, Iztok Dovnik, Patrik Herženjak, Doroteja Gjerkeš in Kaja Škrban. Pomočniki so, tekom bivanja v Rovinju, opravili kondicijska treninga in se udeležili predavanj, na katerih so analizirali in interpreterirali posnetke situacij offsidea, gibanja in postavljanja sodnika. Potekala so tudi dela v skupini in sicer na teme kot so odločitev v kazenskem prostoru, sodelovanje sodniške ekipe in resni ter brezobzirni prekrški. Tekom seminarja so pomočniki uspešno opravili tudi preverjanje znanja iz PNI (Pravil nogometne igre) in video test, izmerjena pa jim je bila tudi telesna sestava.

Nogometni turnir v Nagykanizsi

Ekipa MDNS Lendava se je udeležila 2. mednarodnega turnirja za pokal Zale v Nagykanizsi. Turnir se je odvijal v novi dvorani Kanizsa Arena, turnirja pa so se poleg lendavske in ekipe domačinov udeležile tudi ekipe iz Murske Sobote, Varaždina, Čakovca in Targu Muresa iz Romunije. Ekipa MDNS Lendava je v svoji skupini odigrala dve tekmi, in sicer z ekipama iz Čakovca in Targu Muresa. Kljub dobri igri in borbenosti so Lendavčani proti koncu obeh srečanj popustili, predvsem zaradi pomanjkanja rezervnih igralcev in tako obe tekmi izgubila z rezultatom, 0:2.

Zadnje srečanje je ekipa MDNS Lendava odigrala za 5. mesto proti ekipi Varaždina. Na tekmi se je sicer precej poznala utrujenost in padec koncentracije, tako je bil končni rezultat 2:7. Strelca za ekipo MDNS Lendava sta bila Miran Bukovec in Aljaž Utroša. Po koncu turnirja je sledila še podelitev pokalov in priznanj ter pogostitev v hotelu König.

V Štorah je potekal seminar MDNS Lendava

V Svetini nad Štorami je med petkom in nedeljo poteka zimski seminar sodnikov MDNS Lendava. Pripravljalni seminar je potekal v neokrnjeni naravi, kjer so sodniki bili nastanjeni v hotelu, ki nudi izvrstne pogoje za delo v konferenčni predavalnici, praktični del in na bližnjem nogometnem igrišču v Štorah. Uvodoma so udeleženci opravili testiranje iz Pravil nogometne igre ter dan zaključili s skupno več

Po kosilu je sledil skupinski ogled tekme 25. kroga 1.SNL med Celjem in Gorico na stadionu Z’Dežele, pred večerjo pa so imeli na igrišču z umetno travo na sporedu še trening fizične priprave. V nedeljskem sporedu so obravnavali sodelovanje sodniške ekipe iz različnih vidikov, interpretacijo ofsajda, podane so bile smernice za delovanje na tekmah, pred odhodom domov pa je predsednik MNZ Lendava in delegat na tekmah Prve lige Slavko Režonja seznanil vse udeležence seminarja z navodili za sojenje v pomladanskem delu prvenstva. 

Na seminarju so predavali zlasti nekdanji vrhunski prvoligaški sodnik in profesor na DSŠ Lendava Miran Bukovec, ki je tudi vodja III. skupine talentov pri ZNSS ter aktualni prvoligaški sodnik Bojan Mertik, glede delovanja ob vzdolžni črti pa se je vključil tudi pomočnik sodnika na tekmah 1. SNL Eric Herženjak.