Ostalo

FOTO: 25. občinski praznik Občine Lendava: Sprejem častnih občanov Občine Lendava

V veliki sejni dvorani Občine Lendava so včeraj pripravili sprejem častnih občanov Občine Lendava. Vabilu so se odzvali Ladislav Lipič, Ferenc Kiraly in Ferenc Hajós. Franc Gerič, János Marton, Danilo Türk in Péter Szijjartó, madžarski zunanji minister, so svojo odsotnost opravičili. Poleg župana Janeza Magyarja sta bila prisotna še podžupan Ivan Koncut in mag. Tibor Hebar, vodja oddelka za gospodarstvo.
Vse goste, ki so se odzvali vabilu Občine Lendava na včerajšnje srečanje, je pred vhodom v mestno hišo sprejel župan Janez Magyar, srečanje pa je bilo na sporedu v dopoldanskem času. Vabilu so se odzvali trije in sicer Ladislav Lipič, Ferenc Kiraly in Ferenc Hajós. Uvodoma je pozdravni nagovor prisotnim pripadel županu. Ta je predstavil dosežke Občine ter predstavil ideje in zamisli, ki jih na Glavni ulici 20 želijo uresničiti. Zahvalil se je prisotnim za obisk, za njihov prispevek in za temelje, ki so jih pomagali zgraditi. “Počaščen sem, da ste sprejeli moje povabilo na današnje srečanje in veseli me, da se vidimo, da se lahko tudi pogovorimo in vabljeni ste, da obelodanite svoj pogled ali podate kakšno misel za prihodnost,” je dejal župan Magyar.

“Pred nami je proslava ob 25. delovanju občine. Zares sem vesel, da lahko v tem času vodim Občino in moram se zahvaliti občanom, da so mi podali zaupanje, da v tem času v Občini upravljam z razvojem. Ne želim razočarati in trudil se bom skupaj s svojimi sodelavci, ki so skupaj z mano v tem času delovali v dobro lokalne skupnosti, vsekakor pa gre zahvala tudi vsem članom občinskega sveta, ki z večino sprejemajo proračun, projekte in druge usmeritve. Praznujemo 25 let lokalne skupnosti in 30 let samostojne države, domovine. Tudi na ta jubilej smo lahko ponosni saj imamo svojo državo . Cenimo to, kot majhnemu narodu nam je to uspelo. Mnogi narodi nimajo te sreče. Sedanji in bodoči nosilci funkcij moramo biti odgovorni,” je v nadaljevanju še dejal župan Janez Magyar.

“Zahvaljujem se za to hvale vredno gesto, da se ob tem jubileju snidemo, torej, da ste se spomnili nas, častnih občanov, ki smo nekaj prispevali po svojih močeh. V zvezi s sedanjim stanjem, ko praznujemo praznik, v katerem ne gledamo samo naprej ampak tudi nazaj, me izjemno veseli, da je tukaj toliko pozitivne vsebine. To je hvale vredno. Nikoli ne smemo pozabiti, da ima Lendava izjemno bogato kulturno tradicijo. Vidimo lahko, da tradicijo in kulturo ohranjamo, kar je zelo hvale vredno. Pri uresničevanju teh bogatih načrtov želim veliko uspehov. Mislim da smo, ne glede na to pandemijo, ki je hud udarec, uspešni,” je dejal najstarejši med zbranimi, Ferenc Hajós.

Besedo so predali Ferencu Kiralyu, ki je na kratko povedal: “Pridružujem se mnenju predhodnika. Dodati ni dosti. Vsemu čestitam in želim mnogo uspeha pri realizaciji teh velikih načrtov, ki ste si jih zastavili. Nekateri načrti so pravzaprav megalomanski in nisem prepričan v njihov uspeh, a je potrebno poizkusiti. Hvala lepa za povabilo.”

“Najprej bi se rad zahvalil za vabilo in tudi za vsa minula vabila. Vsem se seveda nisem utegnil udeležiti, a vseeno hvala. Sem častni občan treh Občin: Lendava, Murska Sobota in Lenti. Poudariti želim, da sem v Občinah Murska Sobota in Lendava vedno v dilemi, v nekem primežu, za koga navijat, kam it? Odločil sem se, da navijam za obe. Čeprav živim tam, je srce še vedno tu in ko rečem, da sem rojen v Kotu, nikoli ne pozabim dodati, da je to v občini Lendava. Lendava je postala destinacija številnih občanov iz drugih krajev, ki so v veteranski družbi in zelo radi pridejo sem. To seveda ni moja zasluga, to je zasluga vseh vas v Lendavi, ki ste gradili in bili v teh 25. letih izredno uspešni. Želim, da se bo to tako nadaljevalo. Ambiciozni načrti se bodo prej ali slej uresničili in kot je rekel moj predhodnik, da so cilji visoki, lahko rečem, da sem tudi pri svojem delu, kot načelnik generalštaba, vedno postavil visoke cilje. Stopnja dosega vedno sicer ni bila najvišja, je pa bila visoka. Mislim, da boste uspeli in to j želja ne samo mene, temveč vseh. Kar koli boste potrebovali, smo tu. Hvala lepa in čestitke,” pa je dejal Ladislav Lipič.