Ostalo

25. novembra tradicionalni “Hrvaški bal”

25. novembra 2017 se bo v restavraciji hotela Lipa v Lendavi odvila že tradicionalna, dvanajsta zabava hrvaškega kulturnega društva Pomurje iz Lendave. Tudi letos so organizatorji pripravili zanimiv zabavno-glasbeni program.
Že enajsto leto zapored se bo v restavraciji hotela Lipa v Lendavi, to soboto, odvila zabava tukajšnjega hrvaškega kulturnega društva Pomurje. Vsako leto se na dogodku predstavi druga občina ali pokrajina, vključno s tamkajšnjo kulinariko. Nič drugače ne bo letos. Na dvanajstem jubilejnem “Hrvaškem balu” se bo predstavila hrvaška pokrajina Međimurje. Večer bo obarvan s tradicionalno dobrodošlico, tamkajšnjo kulinariko in degustacijo vin, za zabavo pa bo poskrbel pevec Žiga z bendom Žaga in tamburaši hrvaškega društva.

Že sicer pa je vsak “Hrvaški bal” poznan kot odlična zabava, ne le članov hrvaškega društva Pomurje, temveč tudi drugih gostov. Obisk te kulinarične prireditve namreč ni pogojevan s članstvom v omenjenem društvu. “Vse kar je potrebno, je dobra volja,” so jasni organizatorji. Na zabavi pa seveda ne manjka nagrad.

Hrvaško kulturno društvo Pomurje: “Sama prireditev bogati kulturno dogajanje v našem kraju in je priložnost za medsebojno spoznavanje in druženje. Z veseljem lahko omenimo, da nas je obisk v preteklih leti presenetil, saj se je prireditve udeležilo okrog 200 – 300 gostov, predvsem iz Lendave in okoliških krajev iz Murske Sobote ter s sosednjega Medžimurja. Za nas, kot organizatorje tolikšno zanimanje predstavlja še dodaten motiv in izziv za organizacijo letošnjega dogodka.”

V kolikor se dogodka želite udeležiti, je potrebna prijava na 041535299 (Mario Merc).

HKD Pomurje deluje v Lendavi od leta 2005 in je v tem času postalo eno najbolj aktivnih društev tega območja. HKD Pomurje na letni ravni organizira različne kulturne dogodke, med drugim pa ima več selekcij: tamburaško, folklorno, ročna dela, radiestezijsko in novinarsko. HKD Pomurje združuje okoli 250 članov s svojimi družinami iz celotnega Pomurja.

Tako je bilo lansko leto: