Sveže

15. krog 2. SNL: Nafta 1903 potuje v Ljubljano

Nafta 1903 bo v Ljubljani, na stadionu Ilirija, nedeljski popoldan odigrala 15. krog državnega prvenstva v drugi nogometni ligi. Srečanje bo na sporedu ob 14.00 uri, ekipi pa se sicer že poznata iz minule sezone.
Lendavska Nafta 1903 se bo tokrat odpravila na gostovanje v Ljubljano. Ekipi bi zmaga v Ljubljani pomenila obliž na nešteto ran, predvsem pa na rano zadnjega srečanja pred domačo publiko, ko so modro-belim zmago speljali kar sodniki. Nafta 1903 tako počasi, vendar vztrajno izgublja stik z vodilnimi ekipami prvenstva, zmaga v Ljubljani pa je tokrat skorajda obvezna.

Nafta 1903 se po odigranih 14. krogih nahaja na nehvaležnem sedmem mestu prvenstvene razpredelnice, že zgolj nedeljska zmaga pa bi klub, ob ugodnih razmerah seveda, lahko potisnila bistveno višje in s tem ohranila stik s konkurenti. Domači kotirajo še nižje. Ilirija 1919 se nahaja na 13. mestu tabele in ima enajst točk manj od lendavske Nafte 1903 (12).

Ekipi sicer ne bosta nastopili v popolnih postavah. Pri vsaki bosta manjkala dva igralca. Pri Iliriji 1919 bosta manjkala Oskar Cvjetičanin in Nejc Strajnar, pri Nafti 1903 pa Mitja Novinić in Roland Paku. Vsi omenjeni so kaznovani zaradi nabirke kartonov: Cvjetičanin, Novinić in Paku zaradi nabirke rumenih, Strajnar pa zaradi rdečega kartona. Srečanje bo kot glavni sodnik sodil Matej Jug, ob bokih pa mu bosta pomagala Uroš Bensa in Miha Kalan.

Spomnimo: Spomladi so se v prestolnici veselili Lendavčani, ki so v domačo mrežo pospravili kar štiri zadetke, to je bilo v 24. krogu, v devetem krogu pa sta se ekipi pod lendavskimi goricami razšli z remijem, 2:2.