Ostalo

13. Panonski maraton treh dežel letos v juliju

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi madžari in hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že trinajstič, kolesarji pa boste na voljo imeli tri proge.
Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi madžari in hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že trinajstič in je zajeta v akciji »Slovenija kolesari«. Kolesarji maratona se boste ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, se dvignili na međimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v našem umirjenem mestecu. Trase maratona so različnih zahtevnosti in so primerne za vsakogar. Po uspešnem zaključku maratona bo udeležence pričakala malica, medalja, ter kopanje v termah. Organizatorji vas vabijo, da svoj dan preživite ob prijetnem kolesarjenju v naši okolici.

Tri trase

Kolesarji se boste lahko udeležili treh maratonov. Najdaljši meri 100 kilometrov, srednji meri nekaj manj kot 55 kilometrov, najkrajši pa deset kilometrov. Zaradi prehoda državne meje mora vsak udeleženec imeti s sabo veljavni potni list ali osebno izkaznico. V predprijavi štartnina znaša 12 evrov, vsak udeleženec bo prejel medaljo, malico in karto za kopanje v Termah Lendava, otroci do 14. leta imajo v spremstvu odrasle osebe brezplačno štartnino. Kolesarski klub Lendava prireditev organizira s kolesarskim klubom Muraavantura s Svetega Martina na Muri in kolesarskim klubom Mocorgok Lenti.