Ostalo

11. Srebrna žogice Lendave med 15. in 17. aprilom

Letos bo BK Mladost Lendava že 11. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave 2016, termin tekmovanja pa je med 15. in 17. aprilom. Glede na število udeležencev, ki prihajajo iz Slovenije in tujine, se bo turnir odvil v dvorani DSŠ Lendava, po potrebi pa tudi v dvorani DOŠ I Lendava.

Pred enajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Letos se bo omenjeni turnir odvijal med 15. in 17. aprilom, v dvorani dvojezične srednje šole in po potrebi v veliki telovadnici dvojezične osnovne šole 1. Mednarodno mladinsko tekmovanje bo tako kot že nekaj let potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19.

Organizatorji bodo najverjetneje tudi letos poslali vabila klubom iz  Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Italije, pri tem pa bodo, kot to ponavljajo vsako leto, kar najbolje poskušali poskrbeti za promocijo Lendave. Tekmovanja se sicer vsako leto udeleži med 130 in 170 igralci.

Že ta vikend državno prvenstvo

Vse ljubitelje badmintona, pa tudi tiste, ki to morda niso, organizatorji vabijo, da si že ta vikend, torej 6. in 7. februarja 2016 ogledajo 59. državno člansko prvenstvo, ki je v Lendavi prvič bilo odigrano v 70. letih prejšnjega stoletja.

Organizacijske priprave se bližajo zaključku. Državni naslov bo znova branil Iztok Utroša, med posamezniki, skupaj z Miho Horvatom se bosta potegovala za zmago v moških dvojicah, predvidoma enako bo veljalo tudi za Niko Koncut in Sabino Magyar v ženskih dvojicah, možnosti za zmago imamo tudi v mešanih dvojicah.