Ostalo

10 vinogradnikov bo v videoposnetkih promoviralo vinsko-turistično cesto Lendavske gorice

Zavod za turizem in razvoj (ZTR) Lendava je preko javnega natečaja iskal deset vinogradnikov, ki bodo ki bodo služili oglaševanju in promociji ponudbe vinsko-turistične ceste Lendavske gorice, preko različnih, desetih posamičnih videoposnetkov.
V Zavodu za turizem in razvoj Lendava so včeraj zaprli poziv za vinogradnike oz. vinarje za promocijske aktivnosti vinsko-turistične ceste Lendavske gorice. Predmet poziva je bilo zbiranje ponudnikov – vinogradnikov, pridelovalcev vina, ki ustrezajo merilom in pogojem ter dodatnim kriterijem, ki bodo sodelovali v promocijskih aktivnostih vinsko-turistične ceste Lendavske gorice. V sklopu promocijske aktivnosti bo ZTR omogočil izdelavo posamičnih videov desetih (10) ponudnikov. Omenjeni posnetki bodo na spletu, vstopni turistični strani www.lendava-lendva.si in socialnih omrežjih Vinarium Lendava, Hotel Vinarium in Visit Lendava.

Na javni poziv so se lahko prijavili vinogradniki, pridelovalci vina, ki imajo vinograde na vinorodnem podokolišu Lendavske gorice (ožji okoliš Lendavske gorice, Dolgovaške gorice, Čentibske gorice, Dolinske gorice, Pince), dajejo vino v promet in za ta namen morajo pridobiti oceno vina na predpisan način in ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina. Izbor ponudnika bo na podlagi prispelih prijav že čez nekaj dni opravila komisija, ki se bo odločala na osnovi zgornjih meril, poleg tega pa bo upoštevala tudi dodatne kriterije, med katerimi so nagrade in priznanja za vina v zadnjih dveh letih, lastna blagovna znamka, količina pridelanega vina in sodelovanje v promocijskih aktivnostih v zadnjih dveh letih.