Ostalo

1. krog pokala MNZ Lendava za člane zmago prinesel Gaberju, Kobilju, Dolgi vasi, Kapci in Čentibi

Tudi včerajšnja nedelja je bila rezervirana za nogomet. Nižjeligaški nogometni klubi so se namreč pomerili v 1. krogu pokalnega prvenstva MNZ Lendava za člane. Prav zanimivo je, da so zmago slavila vsa nogometna moštva, ki so igrala doma. Poglejmo …
Včeraj ob 17:30 uri se je odvilo kar pet pokalnih srečanj, katerega organizator je Medobčinska nogometna zveza Lendava. Šlo je za prvi krog tekmovanja, zmage pa so, zanimivo, pri vseh moštvih ostale na domačih igriščih. Slast zmage so torej v prvem krogu okusila moštva iz Gaberja, Kobilja, Dolge vasi, Kapce in Čentibe.

V Gaberje se je v prvem krogu včeraj odpravilo moštvo iz Pince-Marofa. Ekipi sta se pomerili pred okrog 150 gledalci, glavni delilec pravice pa je na tokratnem srečanju bil Miran Bukovec. Prav vse zadetke na srečanju je dosegla domača ekipa, saj so se po devetdesetih minutah v slačilnico odpravili z rezultatom 4:0, med tem, ko je rezultat polčasa bil 3:0. Za Gaberčane so uspešni bili Damjan Kosi, Armin Sipos, Sašo Kociper in Dominik Herceg.

Nekoliko bolj napeto je bilo v Kobilju. Tam se je domača enajsterica pomerila proti veteranom Nafte in srečanje dobila s 5:1. Srečanje si je ogledalo kakih 50 gledalcev, srečanje pa je sodil Jožef Koren. Za 1:0 je že v peti minuti zadel Stanko Zavec, v 40. minuti pa Davorin Plecl za 2:0. Tretji zadetek je znova prispeval Zavec, za četrti zadetek pa je poskrbel Domen Bukovec. Ko je v 85. minuti zadetek za 5:0 dosegel znova Plecl in ko so že vsi mislili da je to končni rezultat srečanja, je v 90. minuti na 5:1 popravil Igor Bedő.

V Dolgi vasi pa so domači nad Petišovci slavili minimalno zmago. Glavni sodnik Anton Kovač je srečanje po koncu bil primoran registrirati z 1:0, prisotnih 60 gledalcev pa je en in edini zadetek, videlo v 73. minuti. Prispeval ga je Michel Bači in s tem dosegel tudi končni rezultat.

Na Kapci se je domača ekipa udarila proti Dolinčanom. Okrog 80 gledalcev je v vsakem polčasu videlo po dva zadetka, končni rezultat srečanja pa je bil 4:0. Srečanje je kot glavni sodnik sodil Tim Litrop. Prvi zadetek je v 25. minuti iz dosojene najstrožje kazni dosegel Boris Vütek, prav slednji pa je že čez 8 minut zadel še za 2:0. V 49. minuti je sledilo višanje rezultata in sicer na 3:0, to je storil Mihael Berden, vratar gostov Edvard Krznar pa je bil povsem nemočen še v 70. minuti, ko ga je uspešno premagal Damjan Oletič in s tem dosegel končni rezultat srečanja.

Največ zadetkov v prvem krogu pa je padlo v Čentibi. Tam jih je maloštevilna publika videla sedem, Čentiba pa je s tem do dobra razbila Nedelico. Čeprav sta se ekipi med polčasom razšli s prijateljskim 1:1, pa je povsem drugo zgodbo prinesel drugi polčas. Čentiba bi sicer lahko zmagala še z dodatnim zadetkom, a je v 75. minuti Julian Lebar neuspešno izvedel strel iz bele točke. Tega mu seveda ne gre zameriti, saj je skupno na srečanju bil uspešen kar trikrat.

Že sicer pa so srečanje bolje pričeli gosti, saj je v deveti minuti Luka Lutar zadel za 0:1. V 43. minuti je Lebar poskrbel za izenačenje in v drugem polčasu v 59. minuti svojo ekipo popeljal v vodstvo z 2:1. V 68. minuti je bil Filip Herceg uspešen za 3:1, zadetek za 4:1 pa je minuto kasneje dosegel Robert Kocet, ki je v 75. minuti zadel še za 5:1. Končni rezultat srečanje (6:1) je dosegel Lebar v 77. minuti.