Kulinarično ulico brez ustreznega dovoljenja včeraj zaprla kar policija

Policista policijske postaje Lendava sta včeraj v popoldanskih urah posredovala na Mlinski ulici, kjer se v sklopu veselega decembra v Lendavi izvaja kulinarična ulica z razno ponudbo. Ker prireditev ni imela ustreznega dovoljenja, sta policista, kot jima to veleva zakonodaja, prekinila izvajanje kulinarične ulice.
Bolj redko se zgodi, da policisti prekinejo prireditev, še redkeje pa, da se javna prireditev, kar kulinarična ulica tudi je, izvaja brez ustreznih dovoljenj. Prav to se je zgodilo včeraj v popoldanskem času, ko sta policista policijske postaje Lendava ukazala prekinitev izvajanja kulinarične ulice, saj ta ni imela ustreznega dovoljenja. Policista sta pri sebi med drugim imela tudi dokumentacijo, ki je bila podlaga za takšen ukrep.

“Policisti so opravili kontrolo javne prireditve v Lendavi, za katero je s strani pristojne upravne enote (UE Lendava) bila izdana odločba o prepovedi, saj za izvajanje prireditve niso bili izpolnjeni vsi pogoji. Policisti so na kraju ugotovili, da kljub prepovedi prireditev poteka,” nam je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš. Policisti so med drugim vsem ponudnikom, ki so na prireditvi sodelovali kot ponudniki, pokazali odločbo o prepovedi.

Kot nam je Raušova včeraj zvečer po telefonu povedala, policija še zbira obvestila. Organizator (Turistična zveza Lendava vabi) bo lahko, v kolikor bo primer tako nakazal, prejela plačilni nalog (globo), ki pa najbrž ne bo majhen. Turistična zveza Lendava vabi bi lahko bila kaznovana z globo od 4.000 do 21.000 evrov, odgovorna oseba pa z globo od 500 do 2.500 evrov.

Kot smo včeraj uspeli neuradno izvedeti, je lendavska upravna enota prireditev prepovedala, saj  je organizatorja pozvala k dopolnitvi vloge, a slednji tega niso storili. Kje se je zataknilo je sedaj vprašanje. Kot nam je uspelo izvedeti še, je težava bila tudi v tem, da organizator na prireditvi ni zagotovil ustreznega varovanja in sanitarij za obiskovalce. Seveda se bomo z vprašanji v ponedeljek obrnili tudi na UE Lendava.