FOTO: Minuli 54. sejem MOS: Razstavni prostor Lendave “osrednja atraktivna točka sejma”

Lendava se je letos predstavila na 54. sejmu MOS, ki poteka v Celju. Gre za največjo poslovno–sejemsko prireditev v Sloveniji, ki je letos svoja vrata odprl med 14. in 18. septembrom. Lendava, kot turistična destinacija, se je na omenjenem dogodku predstavila z odličnimi lendavskimi vini ter seveda s priljubljenim bogračem.
MOS je letos ponudil vsem obiskovalcem pestre možnosti pridobivanja številnih informacij z različnih virov ter primerjanje ponudbe med seboj. Za razstavljavce ostaja pomembno stičišče navezovanja stikov med podjetniki, iskanja novih strank in gojenja poslovnih odnosov vseh vrst. Poudarek je seveda na osebnem stiku, kar smo v zadnjih letih najbolj pogrešali. V hali C, na razstavnem prostoru št. 53 se je letos predstavila tudi Lendava, ki se je predstavila z odličnimi lendavskimi vini, bogračem, manjkalo pa seveda ni langošev in promocijskih letakov.

Po besedah predsednika uprave sejma mag. Franca Pangerla je razstavni prostor Lendave bila “osrednja atraktivna točka sejma,” ki je hali C in celotnemu sejmu dodala gastronomski ter turistični paket predstavitve. Bograč in langoše sta vse dni sejma zagotavljala Vinarstvo Magdič in Langoš Vinarium – Simona Hostej Jaklovič, poleg tega se je na sobotni degustaciji nagrajenih vin predstavil tudi Sebastjan Gjerkeš – Zoknjak Winnery. Na pultih z materiali so se v petek in soboto predstavljali tudi Thermal Resort Lendava in Vinarium Lendava z ziplineom in v sklopu nagradne igre ponudili vikend paket z obiskom stolpa ter spustom po ziplineu in kulinariko.

Kot so poudarili sodelujoči, je celotna predstavitev bila res izjemna, saj je lendavsko točko obiskalo veliko obiskovalcev in si privoščilo bograč ali langoš, ki ga je ob določenih dnevih celo zmanjkalo. “Obiskovalci sejma so se zanimali za mesto ter ponudbo, ki je skupaj s termami ponudila celovito dogajanje v destinaciji; prav tako so predstavitveni prostor obiskali mediji in organizatorji različnih dogodkov po Sloveniji, ki bi želeli vključiti koncept Lendave v svoje dogodke,” so zapisali pri zavodu za turizem in razvoj Lendava. Celjsko sejmišče sicer vsako leto poskrbi tudi za pester spremljevalni program. Odvijala so se razna predavanja, svetovalnice, poskrbljeno pa je bilo tudi za kulinarično razvajanje in zabavo.