Ostalo

Ženski nogometni klub Pomurje: V prihajajoče izzive s starim predsednikom, na mesto športnega direktorja se vrača Štefan Kozic

Ženski nogometni klub Pomurje je v gasilskem domu v Bratoncih, v vasi kjer tudi domuje, izvolil novo vodstvo na čelu katerega bo še v naslednjem štiriletnem obdobju Branko Gros, ki je to funkcijo opravljal zadnja štiri leta.
Za nova podpredsednika pa so člani kluba potrdili Simona Jakšiča in Cirila Horvata. Po štirih letih pa se v klub vrača Štefan Kozic, kateri bo opravljal delo športnega direktorja. Naloge tehničnega vodja bo prevzel Dejan Škerlak, Smiljan Fekonja ostaja na položaju poslovnega direktorja. Mesta v izvršnem odboru kluba bodo zasedli še Mirko Sraka, Boris Kolbl in Edi Pucko, kot predstavnik sveta staršev. Ob predstavnici igralk članske ekipe, ki jo bodo v naslednjih dneh predstavile igralke kluba, pa bodo vanj vključeni še trije predstavniki novih sponzorjev, ki jih bodo v klubu predstavili v naslednjih dneh.

Člani nadzornega odbora bodo predsednik Matjaž Husar ter Igor Rozmarič in Valter Kolar. Disciplinsko komisijo sestavljajo Mihaela Šarkanj, Bojan Žerdin in Darko Kavaš. Petra Friedrich in Alenka Horvat bosta zasedli mesti sekretarja in blagajnika. Klub je dobil tudi dva nova častna člana, to sta postala Janez Smolkovič in Stanko Ivanušič. V zadnjem mandatu podpredsednika, Smolkovič je lastnik podjetja Teleing, dolgoletnega sponzorja in partnerja kluba, Ivanušič, sicer župan Občine Razkrižje, pa je bil v preteklosti tudi predsednik ŽNK Pomurje Beltinci.

“Novo izvoljeno vodstvo verjame, da bodo izvajanje programa podprli vsi člani kluba, starši, lokalne skupnosti, ter sponzorji in donatorji. Po besedah novo izvoljenih članov je osnovna naloga kluba vzgoja igralk od najmlajših kategorij do članske ekipe. Vsem selekcijam je potrebno zagotoviti ustrezne infrastrukturne pogoje in strokovno usposobljene trenerje za nemoten potek trenažnega procesa. Vsi v klubu upajo, da bodo dosedanji sponzorji in donatorji še naprej stali ob klubu in so se jim ob tej priliki zahvalili za pomoč in sodelovanje s klubom, ob tem pa se novo vodstvo zaveda, da je potrebno poiskati nove vire financiranja. Veliko finančnih težav pa lahko rešimo z naslovom državnih prvakinj in uvrstitvijo v kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj. Torej je naslov prvaka nujen cilj! Izpostavljeno je bilo tudi sodelovanje z lokalno skupnostjo predvsem s predstavniki Krajevne skupnosti, Turističnega društva Bratonci in občine Beltinci. Lokalna skupnost pa se mora zavedati, da ŽNK s svojimi rezultati občino Beltinci predstavlja in reklamira po Sloveniji in Evropi, kar s promocijskega in turističnega vidika ni zanemarljivo,” so sporočili.

Člani kluba so se na skupščini seznanili tudi s finančnimi poročilom, poročili trenerjev in poročilom nadzornega odbora. Ob tej priložnosti se je klub zahvalil za pomoč in sodelovanje vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali klubu, do vseh športnih uspehov in si želijo še vnaprej takšnega