Ostalo

Podjetje iz okolice Varaždina svojega dolgoletnega zaposlenega nagradilo z novim osebnim avtomobilom

“Pogoste menjave delovnega okolja so danes nekaj povsem običajnega, dolgoletna zvestoba podjetju pa je v teh časih bolj ali manj redkost,” so zapisali v gradbenem podjetju Nika konstrukcije iz Petrijanca na Hrvaškem, v bližini Varaždina. Omenjeno podjetje je svojega zaposlenega, ki je pri njih zaposlen od vsega začetka, torej 35 let, za zvestobo nagradilo s povsem novim osebnim avtomobilom.
Čeprav v Sloveniji kakor tudi na sosednjem Hrvaškem še vedno velja, da je odnos delodajalca do delavca običajno slab, nekateri delodajalci svojih zaposlenih kljub vsemu ne jemljejo, kot bi rekli, “zdravo za gotovo.” Prav takšen primer delodajalca prihaja iz sosednje Hrvaške, natančneje iz kraja Petrijanec v bližini Varaždina v varaždinski županiji. Občina Petrijanec je od Lendave oddaljena slabih 45 kilometrov in meji s Slovenijo pri naselju Središče ob Dravi.

Podjetje Nika konstrukcije je s svojim delom pričelo v letu 1986 pod imenom G.M.G d.o.o., začetki podjetja pa so vezani na proizvodnjo kovinskega pohištva in trgovinske opreme. Podjetje Nika konstrukcije, podjetje za proizvodnjo sejemske opreme, je bilo ustanovljeno leta 1995 in se 5 let kasneje združi s podjetjem G.M.G d.o.o. in tako postane njen sestavni del. Podjetje danes izdeluje izdelke iz aluminija in jekla in beleži rast v vsakem segmentu.

Ker pa je v podjetju že vse od nastanka zaposlen tudi delavec Marijan Ljubić, se mu je podjetje zahvalilo na prav poseben način. “Pogoste menjave delovnega okolja so danes vsakdanje, zato je takšna dolgoletna zvestoba prava redkost. Ob takšnem jubileju pa je Marijan praznoval tudi svoj osebni jubilej in sicer 60. rojstni dan in seveda ob tem ni lepšega kot izraziti zahvalo s primernim darilom za oba jubileja, z novo Škodo Octavio,” so iz podjetja sporočili preko Facebooka.

“Gospodu Marijanu se zahvaljujemo za dolgoletno zvestobo in trud, vložen v podjetje in verjamemo, da mu bo prihod na delo odslej še prijetnejši in udobnejši,” so še dodali v podjetju.