Sveže

Novartisova enota Trdni izdelki Lendava sklenila pogodbo o štipendiranju z nadarjenima študentoma

Novartisova enota Trdni izdelki Lendava je minuli petek na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru s študentoma prvega letnika Nejo Preložnik in Blažem Vidovičem sklenila pogodbo o štipendiranju. Nadarjena študenta so izbrali na podlagi razpisa, ki je plod sodelovanja s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru in PORA razvojno agencijo Gornja Radgona.
Namen sodelovanja za kadrovsko razvojno štipendiranje med vpletenimi partnerji je zadržati ključne talente s področja kemijske in inženirske stroke v domačem okolju in jim pokazati, da za njih obstajajo dolgoročne priložnosti tudi v severovzhodni Sloveniji. S tem pristopom želijo bodočim diplomantom omogočiti, da že tekom študijskih let dobijo priložnost za vključevanje v mednarodno okolje in spoznavanje procesov dela v vrhunskem mednarodnem poslovnem okolju farmacevtskega podjetja.

“Verjamemo, da lahko študente z aktivnim vključevanjem že med študijem pripravimo na enega izmed naslednjih prelomnih življenjskih korakov – prvo zaposlitev. Obrat v Lendavi v zadnjem desetletju doživlja izjemen preboj. Postali smo ključni dobavitelj Novartisovih inovativnih in generičnih zdravil v trdnih oblikah za ves svet. Lani smo z več kot 4000 različnimi končnimi izdelki na več kot 150 trgih oskrbovali bolnike na vseh celinah. Zaposlujemo že več kot 550 sodelavk in sodelavcev.

Delamo v smeri nadaljnjega preboja in proizvodnji z višjo dodano vrednostjo, zaradi česar smo za mlade talente, ki bi sicer iskali možnost izobraževanja in dela v tujini, še bolj zanimivi. Z odličnim delom in inovativno štipendijsko shemo želimo mlade iz naše regije in širše privabiti v naš mlad kolektiv. Ponujamo odlično karierno pot v kljunu Slovenije, v Prekmurju, kjer je čisto blizu njih vrhunsko farmacevtsko mednarodno okolje z industrijo 4.0,” je ob podpisu sporazuma povedal direktor lendavskega obrata dr. Simon Rečnik.

Kot izjemno priložnost za pridobivanje novih znanj in začetek uspešne kariere podpis pogodbe o štipendiranju vidita tudi oba štipendista

“Štipendiranje mi bo omogočilo lažji potek študija, hitrejšo vključitev v delovno okolje in finančno varnost med študijem. V časih, ko se mladi težje zaposlijo, imam zagotovilo za delo po študiju v mednarodno uveljavljenem podjetju. Že med šolanjem bom pridobila dodatne praktične veščine, se povezala in pridobivala znanje od strokovnjakov ter utrjevala teoretično znanje, pridobljeno na fakulteti. Štipendija mi predstavlja potrditev mojega dosedanjega dela in daje motivacijo za naprej. Zavedam se, da je štipendija priložnost, ki je ne dobi vsak, in odlično popotnica na začetku moje karierne poti s podjetjem, ki ceni znanje, razvoj in mlade. Vem, da bom dosegla cilje, ki sem si jih zadala, ob temu pa sem hvaležna za zaupanje in priložnost,” ob podpisu pravi štipendistka Neja Preložnik.

Štipendist Blaž Vidovič dodaja: “Novartisovi enoti Trdni izdelki Lendava bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje. Zame ta štipendija predstavlja ogromno nove motivacije za nadaljevanje moje študentske poti, obenem pa je to izjemna priložnost, da se že od samega začetka spoznam z delom v farmacevtski in zdravstveni industriji. S tem bom že v času študija pridobil veliko dodatnih znanj, ki mi bodo v pomoč na moji poti v prihodnosti. Sodelovanje z Novartisom mi je v veliko čast, zato z velikim optimizmom gledam v prihodnja študentska in delovna leta.”