Sveže

FOTO: Dijakinje in dijak lendavske DSŠ na snemanju serije Usodno vino

Po tem, ko so si dijakinje in dijaki lendavske Dvojezične srednje šole v Lendavi ogledali gledališko predstavo Ana Karenina, v kateri igra en izmed glavnih igralcev v priljubljeni televizijski nadaljevanki Usodno vino, Klemen Janežič, so slednjega želeli tudi bolj pobližje spoznati. In so ga. To jim je omogočil njihov profesor slovenščine Štefan Kardoš, po tem, ko so se udeležile snemanja enega izmed delov serije.

Skupaj s kolegico anglistko izvajamo projekt, ki se imenuje Bralni izziv in v tem bralnem izzivu morajo dijaki prebrati neko knjigo, strip in potem najti neko primerno pesem ter publicističen prispevek. Zato, da bi brali jim damo spodbude in ena od teh je bila prav ta, da bi prišli na snemanje Usodnega vina. Povabil nas je producent Aleš Pavlin. Tisti, ki so želeli, so prišli in izkoristili ta bonus ter si ogledali dogajanje v studiu,” je povedal njihov profesor, Štefan Kardoš.
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6270036195996583841?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: DSŠ Lendava