VIDEO: Župan občine Gornja Radgona, Stanko Rojko o Murskem valu

Župan občine Gornja Radgona, Stanko Rojko, se je včeraj javnosti obrnil z dve in pol minutnim video posnetkom, v katerem obrazloži svoje videnje o nakupu radia Murski val, ki v pokrajini od Muri še kar odmeva. Rojko sicer nakup radia podpira.

 • burja

  Spoštovani gospod(je) župan(i)!

  Še enkrat si zavrtite svoj govor, pa si boste prav gotovo premislili. Jaz sem iz Lendave in moram vas razočarati, da pri nas prav noben zavod ne deluje, vsaj dobro ne. Samo in izključno zato, ker je v krempljih lokalne politike. In tako bo tudi z Murskim valom. Vsaj naš župan je izredno dobro sodeloval z lokalnim radiem in pridno polnil njihovo blagajno (poglejte si Erar in Ajpes). In če se bo to nadaljevalo (in se bo), boste lokalni veljaki (če ne bo po vaše), grozili z neplačevanjem, odpuščanji itd. Ne mečem vas vse v en koš in marsikateri župan bi se ob mojem pisanju lahko užali, vendar s svojim vedenjem kažete (kažejo), da imam popolnoma prav.
  Zakaj vam je Murski val tako pri srcu? Zaradi imena? Zaradi tega, ker leži v osrčju Prekmurja? Če ni pri srcu lastnikom, naj ga prodajo transparentno in predvsem zasebnikom. Občine niso podjetja.
  Župani in zaposleni! Zberite denar, bodite solastniki in delajte oddaje. Ko več ne boste župani, boste vsaj imeli donosno podjetje. Če boste dobro delali, vas bomo poslušali, če pa ne…………..adijo. Vedno pride drugi.
  Vi (lokalni politiki) bi morali imeti vsaj toliko pameti, da bi še pravi čas ugotovili, da vas je izvolilo ljudstvo, ne pa da samopašno odločate, kaj boste storili z našim denarjem. Ne “rešujte” to, kar ni vaša naloga. Mediji morajo biti neodvisni. S prevzemom kakor si ga zamišljate Vi, se to, kljub temu, da delujete pošteno in ste verjetno zelo pošten človek, ne bo zgodilo.
  Pa še to. Poslušajte svoje občane. Vsi govorijo, da kupujete Murski val zaradi volitev. Govorice ste sprožili vi, župani. Ljudstvo pa ni noro.

 • komentator

  Ne vem sicer od kod razmišljanje g. Rojka glede Murskega Vala, ker večinoma se pojavlja samo na Radiu Maxi. Murski Val je na žalost zastarel medij, katerega poslušajo samo še starejši (50+), ter na katerem imajo “kupljene” svoje minute nekateri naši politični veljaki. Kaj je bil njihov konkreten namen ne vem. Žalostno pa, da se glavni akter – idejni vodja te zgodbe, nikjer več ne pojavlja, ter pošilja svoje lojalne podanike v prvo bojno fronto. Kako tipično za nekogar. Zakja so si izbrali ravno CEROP, preko katerega bi želeli kupiti, vejo samo oni. Če CEROP dela take dobičke, da si lahko privošči nakup radija v višini 600k €, ter da bo gradil medgeneracijski center v centru M.S., bi raje naj ta denar namenil za to, da bi se naši stroški smeti, zmanjšali. Saj na koncu koncev, je to naš denar, katerega mi plačujemo. Župani pa bi se, spet z našim in ne svojim denarjem, igrali po svoje…mislim, to pa je res že preveč…