Župan Murskega Središća že v kontaktu z županom Magyarjem, starši množično prihajajo po otroke v vse osnovne šole ter vrtce na območju Lendave, nekaj srednješolcev napotili domov

Iz občine Mursko Središće so medije, med drugim tudi našega obvestili, da je župan Murskega Središća že poklical župana Janeza Magyarja v zvezi s prvim potrjenim primerom okužbe s koronavirusom. V Murskem Središću namreč uradno nimajo potrjenih primerov. Starši med tem množično prihajajo po otroke v vse osnovne šole in vrtce na območju Lendave, nekaj srednješolcev pa je DSŠ Lendava sama napotila domov. Po zadnjih neuradnih podatkih je v Sloveniji 82 potrjenih primerov okužbe s koronavirusom.
Župan Murskega Središća Dražen Srpak je današnji dopoldan že poklical župana Občine Lendava, Janeza Magyarja in se pozanimal o aktualnem stanju glede uradno enega okuženega s koronavirusom na območju Lendave, so sporočili iz Občine Mursko Središće. Med drugim sta se župana dogovorila še, da si bosta do nadaljnjega izmenjevala vse informacije okrog trenutno aktualnega virusa na območjih kjer županujeta. Občina Mursko Središće sicer nima potrjenega primera. V Murskem Središću sicer zaenkrat posebnih ukrepov ne uvajajo, so še sporočili.

Starši v lendavske osnovne šole in vrtce množično po otroke

Kot so sporočili tako iz DOŠ I Lendava kakor tudi iz Genterovske devetletke starši že množično prihajajo po otroke, en izmed razredov v lendavski devetletki je bil izpraznjen po navodilih, med tem, ko starši prihajajo tudi po otroke v lendavski vrtec. Iz Dvojezične Sredje šole Lendava sporočajo, da potrjenega primera okužbe s koronavirusom na šoli nimajo in da “informacije, ki so se pojavile po spletu, niso resnične. Nekaj dijakov smo iz preventivnih razlogov napotili domov. Delujemo preventivno v skladu z Načrtom zagotavljanja kontinuiranega dela na DSŠ Lendava v času koronavirusa in okrožnicami MIZŠ ter navodili NIJZ. V skladu s tem bomo pripravili tudi vse potrebno za zaprtje šole. O vseh ukrepih in načinu organizacije dela bomo sprotno obveščali.”

“Zaradi pojava koronavirusa v lokalnem okolju, od danes velja poseben režim ob vstopanju v Mestno hišo. Pred vhodom v stavbo vas bo redar usmeril in vam dal nadaljnja navodila. Občina Lendava poziva vse občane naj ne hodijo na Občino, če to ni nujno. Vse zadeve urejajte preko telefona in sicer na telefonski številki 02 5772 500 ali pišite na obcina@lendava.si,” pa sporočajo iz lendavske Občine.

Družina v karanteni, osnovne šole, glasbena šola in vrtci na območju Občine Lendava bodo, po odredbi župana, jutri zaprti

Kot smo uspeli izvedeti, je družina osebe, ki je okužena, v karanteni. Vse osnovne šole, glasbena šola in vrtci na območju Občine Lendava bodo od jutri naprej zaprti, od ponedeljka naprej pa po celotni državi vse izobraževalno-varstvene ustanove. Neuradno smo izvedeli, da bi lahko primerov na območju Lendave bilo več, a uradne potrditve ni.