Župan Magyar podjetje prepustil sinovoma, županoval bo profesionalno

Župan občine Lendava Janez Magyar je že pred nastopom svojega mandata svoje uspešno podjetje prepustil sinovoma, ki ju je že sicer dlje časa uvajal v poslovanje. Župansko funkcijo bo tako opravljal profesionalno in ne neprofesionalno, kot je to pred dnevi že zaokrožilo med jeziki.
Novopečeni župan občine Lendava, Janez Magyar, bo županovanje opravljal profesionalno. Poleg funkcije župana ima Magyar mandat člana v svetu lendavske manjšinske organizacije, za profesionalno funkcijo pa se je odločil in to tudi napovedal že, ko se je odločil za župansko kandidaturo. Pri tem seveda kljub pomislekom nekaterih velja omeniti, da sta članstvo v svetu krovne organizacije pomurskih Madžarov in županovanje združljivi funkciji, ni sporno in ne gre za navzkrižje interesov. V svet Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava je Magyar sicer bil izvoljen 18. novembra, torej, ko je bil na sporedu prvi krog lokalnih volitev in ko je njegovemu protikandidatu Dejanu Süču kazalo bolje.

Magyar je sicer uspešno podjetje z dvajsetimi zaposlenimi prepustil svojima sinovoma, Alenu in Mateju. Vsakemu je predal polovico podjetja, direktorski stolček pa je prepustil svojemu starejšemu sinu, Alenu. Oba sinova sta že sicer bila močno vpeta v poslovanje in vodenje podjetja, tako, da jima naloge ne bodo povzročale večjih težav. Sinova bosta tako sedaj vodila tri trgovine: Samopostrežno trgovino v Gaberju ter dve med Lendavčani priljubljeni trgovini Hungarikum.