Župan Balažek ob prvem šolskem dnevu: “V šolskem letu, ki je pred vami, pa bodite ustvarjalni, kreativni, radovedni in pogumni.”

Lendavski župan mag. Anton Balažek je danes, ob prvem šolskem in vrtčevskem dnevu, vsem otrokom in šolarjem zaželel ustvarjalnosti, kreativnosti, radovednosti in pogumnosti. Poslanico so prejeli tudi vzgojno-izobraževalni zavodi v občini.
“Čas počitniških dni je zamenjal začetek novega vrtčevskega in šolskega leta, ki vsem vedoželjnim in radovednim očem prinaša nova znanja, prijateljstva in tako potrebne izkušnje.

Vrtec in šole v občini Lendava so pripravljeni, da odprejo svoja vrata našim najmlajšim, učencem in dijakom. Vsem skupaj izrekam prisrčno dobrodošlico in vam ob tej priložnosti želim vse dobro, veliko uspehov, lepih spominov in obilo smeha.

Prav poseben pozdrav gre vsem tistim, ki prag vrtcev in šol letos prestopate prvič. Želim vam, da ta pomemben dogodek ohranite v lepem spominu. V šolskem letu, ki je pred vami, pa bodite ustvarjalni, kreativni, radovedni in pogumni.

Za kakovost dela v novem šolskem letu je ključnega pomena, da zavodi skupaj s predstavniki staršev ter ustanoviteljev prisluhnemo potrebam otrok in jim zagotovimo kar se da najboljše pogoje za učenje, ustvarjanje in razvijanje njihovih talentov.

Vse udeležence v prometu pa v teh dneh pozivam k še večji pozornosti in previdnosti.

Lepo pozdravljeni in srečno v novem šolskem letu!

župan mag. Anton Balažek”