ZTR: Svet zavoda pozitivno mnenje dal Martini Bukovec

Romeu Vargi je 11. maja 2020 potekel mandat direktorja na lendavskem Zavodu za turizem in razvoj, ki ga je vodil od leta 2016, ko se je ta preoblikoval iz Zavoda svet mladih Lendava. Vršilec dolžnosti direktorja je postal Rok Petje. Na to mesto ga je takrat “postavil” Svet zavoda, a se mandat izteka tudi slednjemu. Svet zavoda je januarja objavil razpis za direktorja, na katerega sta se prijavila dva kandidata in sicer Martina Bukovec ter Matej Vučko.
Razpis za novega direktorja Javnega Zavoda za turizem in razvoj Lendava je bil odprt vse do 29.1.2020. Popolni vlogi sta oddala Martina Bukovec in Matej Vučko. Tako Bukovčeva kakor tudi Vučko sicer oba prihajata iz območja Občine Lendava le da se je Vučko preselil v Moravske Toplice, kjer ima tudi stalno prebivališče. Bukovčeva je sicer za mesto direktorja v omenjenem zavodu že kandidirala, in sicer leta 2016, ko se je Zavod za turizem in razvoj preoblikoval iz Zavoda Svet mladih Lendava, kjer je Bukovčeva bila vršilka dolžnosti direktorja. Slednja takrat ni izpolnjevala kriterija za zahtevane delovne izkušnje, na direktorski stolček pa je sedel Romeo Varga, ki pa se za nov mandat tokrat ni potegoval, prav tako pa se ni potegoval niti Rok Petje, ki je trenutni vršilec dolžnosti direktorja zavoda.

Na zadnjem zasedanju sveta zavoda so člani, v skladu s februarsko odločbo pozitivno mnenje podali Bukovčevi. Imenovanje omenjene kandidatke je tako bilo predlagano občinskemu svetu Občine Lendava, ki pa bo, po naših informacijah, zasedal 14. aprila. Občinski svet ima sicer 60 dni časa da sprejme odločitev, med tem pa mora občinska Komisija za volitve in imenovanja oblikovati mnenje o kandidatki. Če v roku ni prejet noben odgovor, je to enakovredno soglasju. Martina Bukovec ima sicer bogate izkušnje s področja turizma in tudi vodenja tako manjših kakor tudi večjih prireditev in je na Zavodu za turizem in razvoj, v sektorju za turizem, tudi zaposlena. Ob tem je sicer potrebno vedeti, da Občina Lendava namerava združevati zavode, kar pa zaenkrat ni naletelo na odobravanje in ali se bo takšna združitev tudi dejansko zgodila, bo potrebno še nekoliko počakati. Glede na to, da se to ne bo zgodilo še tako hitro, bo Bukovčeva na vodilni stolček zagotovo sedla čez nekaj več kot mesec dni, saj je predviden začetek dela 12.5.2021.

Nov direktor bo sklenil pogodbo o zaposlitvi za določen čas (48 mesecev, 40 ur na teden), kandidat pa more imeti vsaj visokošolsko izobrazbo 2. stopnje. Pogoj je, da ima oseba 5 let delovnih izkušenj, obvladati pa mora poleg slovenščine še madžarščino in angleščino. Pogoj so tudi računalniška znanja.