Znova uspešni lendavski lokostrelci

Minulo soboto in nedeljo so lendavski lokostrelci znova zastopali barve Lendave in dosegli zavidljive rezultate. Najprej so gostovali na sosednjem Hrvaškem, za tem pa so se udeležili državnega prvenstva.

Lendavski lokostrelci so se minulo soboto in nedeljo mudili na dveh tekmovanjih na sosednjem Hrvaškem in v Sloveniji. Prvo tekmo, šlo je za finale 3D lokostrelskega tekmovanja, so opravili v kraju Moždenac pri Novem Marofu. Tekmovanje je bilo odprtega tipa, kar pomeni, da so se tekmovanja lahko udeležili tudi tujci. Skupno se je tekmovanja udeležilo 40 tekmovalcev, med katerimi je Cseh Gyula z rezultatom 378 krogov prepričljivo zmagal v kategoriji instinktivni lok, člani.

Že naslednji dan je v kraju Gradc, v občini Metlika, potekalo državno prvenstvo v disciplini Arrowhead. Tekmovalo je skupaj 111 tekmovalcev in tekmovalk iz 32 klubov s Slovenije. Iz lokostrelskega kluba Lendava se je državnega prvenstva udeležil le Niko Horvat in k svoji letošnji zbirki naslovov državnega prvaka dodal še enega, že 7 letošnjega. Rezultat je dosegel v disciplini olimpijski lok, mlajši dečki s 323 krogi.