Znana kandidata, ki se potegujeta za direktorja Zavoda za turizem in razvoj Lendava

Romeu Vargi je 11. maja 2020 potekel mandat direktorja na lendavskem Zavodu za turizem in razvoj, ki ga je vodil od leta 2016, ko se je ta preoblikoval iz Zavoda svet mladih Lendava. Vršilec dolžnosti direktorja je postal Rok Petje. Na to mesto ga je takrat “postavil” Svet zavoda, a se mandat izteka tudi slednjemu. Svet zavoda je objavil razpis za direktorja, na katerega sta se prijavila dva kandidata in sicer Martina Bukovec ter Matej Vučko.
Razpis za novega direktorja Javnega Zavoda za turizem in razvoj Lendava je bil odprt vse do 29.1.2020. Popolni vlogi sta oddala Martina Bukovec in Matej Vučko. Tako Bukovčeva kakor tudi Vučko sicer oba prihajata iz območja Občine Lendava le da se je Vučko preselil v Moravske Toplice, kjer ima tudi stalno prebivališče. Bukovčeva je sicer za mesto direktorja v omenjenem zavodu že kandidirala, in sicer leta 2016, ko se je Zavod za turizem in razvoj preoblikoval iz Zavoda Svet mladih Lendava, kjer je Bukovčeva bila vršilka dolžnosti direktorja. Slednja takrat ni izpolnjevala kriterija za zahtevane delovne izkušnje, na direktorski stolček pa je sedel Romeo Varga, ki pa se za nov mandat tokrat ni potegoval, prav tako pa se ni potegoval niti Rok Petje, ki je trenutni vršilec dolžnosti direktorja zavoda.

Martina Bukovec ima sicer bogate izkušnje s področja turizma in tudi vodenja tako manjših kakor tudi večjih prireditev in je zaposlena na Zavodu za turizem in razvoj v sektorju za turizem, Matej Vučko pa od sredine leta 2017 vodi svoje podjetje, ki se ukvarja z zavarovalniškim zastopanjem in je registrirano v Moravskih Toplicah, a je trenutno v mirovanju. Trenutno je zaposlen pri podjetju Ferdinand Posedi v Murski Soboti, več let pa je vodil turistično agencijo Intelekta, ki posluje z največjimi hotelirji na območju Mediterana. Vodil je tudi izobraževanja vodičev. Po izobrazbi je univ. dipl. politolog. Kot nam je po telefonu dejal predsednik sveta zavoda, Igor Kolenko, je svet zavoda pregledal obe vlogi, potrditev ali zavrnitev kandidata/kandidatov pa bo na sporedu prihodnji četrtek, na naslednjem zasedanju sveta zavoda. Ali oba kandidata izpolnjujeta vloge Kolenko ni želel izdati, saj želi počakati do naslednjega zasedanja, ko bo se odvila izbira.

Nov direktor bo sklenil pogodbo o zaposlitvi za določen čas (48 mesecev, 40 ur na teden), kandidat pa more imeti vsaj visokošolsko izobrazbo 2. stopnje. Pogoj je, da ima oseba 5 let delovnih izkušenj, obvladati pa mora poleg slovenščine še madžarščino in angleščino. Pogoj so tudi računalniška znanja. Predviden začetek dela direktorja zavoda je najkasneje 12.5.2021, v kolikor pa prijavljenih ne bo, lahko kot vršilec dolžnosti Rok Petje ostane, a le, če Občina Lendava (ustanovitelj) to predlaga in če Svet zavoda to potrdi.