Znan je nov najemnik kavarne v lendavskem kulturnem domu

Po tem, ko je najemnica gostinskega lokala – kavarne v preddverju Gledališke in koncertne dvorane tam prenehala opravljati svojo dejavnost, je Občina Lendava objavila razpis, s katerim je iskala novega interesenta. Razpis je bil uspešno izpeljan, izbran pa je že bil tudi nov najemnik. Pogodbeni stranki sicer “papirologije” še nista podpisali.
Občina Lendava je v sredini meseca maja objavila javni razpis za oddajo poslovnega prostora v najem. Ta se nahaja v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava, Trg Györgya Zale 1. Do takrat je na tem mestu obratoval gostinski obrat “Torteraj,” sedaj že bivša najemnica pa svoje dejavnosti tam več ni nadaljevala ter z najemodajalcem tudi prekinila najemno pogodbo. Ker se v preddverju Gledališke in koncertne dvorane do sedaj ni izvajala gostinska dejavnost, je seveda s tem bila okrnjena tudi ponudba samega lendavskega hrama kulture.

Za najem omenjenega gostinskega lokala je bila izbrana ena izmed večjih lendavskih vinskih kleti, Vinska klet Kelenc iz Lendavskih goric. Pogodbe z Občino Lendava, lastnico prostorov, kljub ugodnemu razpletu zaenkrat še niso podpisali, a v kolikor bo šlo vse po načrtih, bi v prijetnem ambientu znova lahko sedeli že prihodnji mesec. “Ne želim, da bi ta gostinski lokal bila še ena običajna gostilna. Ponudba bo morala biti pestra, kar tudi bo, v ponudbo pa bodo vključene tudi tortice in podobno,” nam je povedal Darko Kelenc.

Ta med drugim poudarja, da bo ponudba bazirala na vinu lokalnih ponudnikov in da ne bo ponujal samo svojega vina, pa čeprav je vinogradnik in da bo na voljo pestra ponudba sadnih sokov ter koktejlov. “Vsekakor ne bo šlo brez poletnih dogodkov, ki so nekako zaščitni znak tiste terase,” še pove in zaključi, da vabi vse zainteresirane za pomoč v strežbi: “Javite se lahko na telefon: 031 564 022.”