Zlati certifikat bonitetne odličnosti lendavskemu podjetju Prekmurec d.o.o.

V analitični hiši Bisnode d.o.o. letno certificirajo poslovne subjekte, ki so si skozi svoje delovanje prislužili ocene A, AA oziroma AAA. Zlati certifikat bonitetne odličnosti (AAA) je tokrat romal lendavskemu podjetju Prekmurec d.o.o. podjetnika Janeza Magyarja, ki vodi trgovini Hungarikum ter Mercatorjevo franšizo v Gaberju.
Zlata boniteta odličnosti je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji. In eno izmed takih podjetij je tudi podjetje Prekmurec d.o.o., podjetnika Janeza Magyarja, ki vodi trgovini Hungarikum ter Mercatorjevo franšizo v Gaberju.

“Gre za najvišjo oceno podjetja, ki jo ta prejme za svoje pošteno delo. Ta bonitetna ocena našemu podjetju zelo veliko pomeni, saj dnevno poslujemo s tujino (Madžarska, Avstrija in Hrvaška). V primeru, da bomo recimo želeli skleniti poslovno sodelovanje s kakršnim koli novim podjetjem iz tujine, bo bonitetna ocena vsekakor jeziček na tehtnici, saj bo tuje podjetje s tem lahko preverilo, ali je z nami varno poslovati,” nam je včeraj povedal direktor in lastnik podjetja, Janez Magyar.

Zlata boniteta odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih. Podjetja z zlato boniteto odličnostjo poslujejo z nadpovprečnimi rezultati ter izpolnjujejo stroge kriterije za doseganje izredno nizke verjetnosti za nastanek negativnih dogodkov v prihodnjih dvanajstih mesecih.

“V vseh dvanajstih letih, odkar naše podjetje obstaja, je v tem mozaiku uspehov svoj kamenček prispeval sleherni zaposleni. Vsekakor so torej tudi zaposleni pripomogli k uspešnosti podjetja, kajti brez dobrega in lojalnega kadra uspeha ni. To vedno poudarjam, dosti poudarka pa dajem predvsem motiviranju svojih zaposlenih, tudi v finančnem smislu, se z njimi tudi osebno družim, skupaj pa se kdaj pa kdaj tudi poveselimo. Sem jim zelo hvaležen, sam pa čutim dolžnost, da jih spodbujam in z njimi negujem korektne odnose,” je še povedal Magyar.

Certificiranje je že uveljavljena praksa

V mednarodnem okolju je certificiranje že uveljavljena praksa in na ta način si podjetja dodatno utrjujejo svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Imetniki certifikata si tako pridobijo dodatno zaupanje poslovnih partnerjev.

Skupina Bisnode ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitete odličnosti v naslednjih evropskih državah: Švedska, Norveška, Finska, Danska, Slovenija, Hrvaška in Madžarska. V prihodnjih letih se bo certificiranje izvajalo v celotni skupini 17-ih evropskih držav, kjer je prisoten Bisnode.

“Vesel sem, da poleg hude konkurence, kar se trgovin tiče, poleg multinacionalk, kot so Spar, Hofer, Lidl, poslujemo odlično. Naše podjetje, ki seveda ni tako veliko, na to pot ni stopilo enostavno,” pa je zaključil Janez Magyar.