Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci pred nadaljevanjem prvenstva z nekaj investicijami v športno infrastrukturo

V soboto se po enomesečnem premoru nadaljuje Slovenska ženska nogometna liga. Članska ekipa ŽNK Telemach GMT Beltincev bo zadnjo tretjino prvenstva odprla z obračunom proti Ajdovščini. Že sicer pa je omenjeni nogometni klub pred nadaljevanjem prvenstva investiral v športno infrastrukturo.
Spopad vodilnega in zadnjega moštva prvenstva se bo na igrišču v Bratoncih pričel ob 11. uri, četrt ure pred tem pa bodo zelenico zasedli častni gostje. V Bratoncih bodo namenu svečano predali avtomatski namakalni sistem, z dokončanjem katerega je klub zaključil pomembno fazo posodobitve potrebne infrastrukture za izvedbo tekem.

V minulem letu je z namestitvijo plastičnih sedežev novo podobo dobila tribuna, med zimo pa je bila dokončana energetska sanacija objekta s slačilnicami. Pred kratkim sta bila na igrišču nameščena nova gola in mreža za vrati, prenovljene so tudi klopi za rezervne igralke, največje finančno breme pa je predstavljala izgradnja namakalnega sistema.

Investitor projekta je Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci. Ob donacijah in lastnih finančnih virih sta sredstva za izvedbo projekta prispevali Fundacija za šport in Nogometna zveza Slovenija. Občina Beltinci je konec prejšnjega leta omogočila nakup novih golov, ob pomoči Krajevne skupnosti Bratonci pa je bila dokončana energetska sanacija slačilnic.

V veliko pomoč pri gradnji namakalnega sistema je bilo podjetje Teleing gradnje iz Razkrižja, brez katerega bi težko dokončali projekt. Kema iz Puconcev je donirala material za izgradnjo fasade na objektu, Aluvar iz Gančanov je brezplačno izdelal gola za tekme mlajših selekcij, Marijan Jeneš pa je poskrbel za zimsko “zračenje” igrišča. Vodstvo kluba se zahvaljuje vsem članom kluba in drugim prostovoljcem, na čelu z neutrudnim oskrbnikom igrišča Štefanom “dedijem” Maričem, ki so v minulih tednih pomagali pri dokončanju del na in ob zelenici.

Nogometašice Pomurja bodo z razvojem klubske infrastrukture še lažje dosegale zastavljene cilje in skrbele za dvig kakovosti slovenskega ženskega nogometa. Potrditev uspešnega dela je tudi zadnji uspeh reprezentance do 19 let, ki je na kvalifikacijskem turnirju v Franciji za las zgrešila evropsko prvenstvo. Barve Slovenije je v izbrani vrsti zastopalo kar osem članic Pomurja.

Pomurke vas vabijo, da tudi sami dodate kamenček v mozaik pomembne stopničke v rasti kluba in se jim v soboto pridružite v Bratoncih.