Ženski nogomet: Tudi Pomurke pričele s pripravami, v ekipi dva nova obraza

Minulo soboto se je tudi za igralke Pomurja začel najtežji del sezone – zimske priprave na nadaljevanje sezone. Dekleta so se zbrala ob 16.30 uri in opravila uvodna testiranja. Že navsezgodaj so se zbrale v Športnem parku v Beltincih.

Na minulem sobotnem prvem treningu so dekleta zaigrala z dvema novinkama v nogometnem klubu. Igralkam Pomurja sta se namreč pridružili donedavni soigralki pri romunski prvoligaški ekipi ASA Tagru Mures, reprezentantki Srbije, stara znanka slovenskih nogometnih zelenic, 25-letna napadalka Biljana Bibi Bradić in 25-letna obrambna igralka Nikoleta Nikolić.

Biljana Bradić je za beltinsko ekipo nastopala že leta 2015 in v 19.nastopih v SŽNL dosegla 40 zadetkov. Preden se je Biljana prvič pridružila Pomurju, je nastopala za domačo ekipo Kolibri Kuršumlija in Mašinac Niš.

Nikoleta Nikolić je prav tako nastopala za ekipo Mašinac Niš, iz katerega jo je pot vodila k srbskim državnim prvakinjam ekipi Spartaka iz Subotice. Odlične igre so Nikoleto vodile v Kazahstan, kjer se je pridružila igralkam BIIK iz Kazygurta. Kariero je nato nadaljevala v poljskem KKPK Medyk Koninu, s katerimi je tudi že gostovala v Prekmurju, ko so se poljske državne prvakinje pomerile z domačimi igralkami na prijateljskem srečanju.

Beltinske igralke je že v nedeljo čakala tudi zanimiva mednarodna preizkušnja, saj sta se tako ekipa U17 in članska vrsta odpravila v Budimpešto, kjer sta se pomerili z igralkami TC Ferencvarosi. Članice so v Budimpešti doživela pravi debakel, saj so jih razigrane in fizično močnejše domačinke premagele s kar 10:1(4:1). Za beltinsko ekipo, ki se ji je poznala utrujenost po sobotnih dveh napornih treningih, je v 29. minuti zadela Sara Makovec. Pred ekipo, ki je šele na začetku priprav, je ta poraz mogoče celo dobrodošel, saj je ponudil prvi trenerki ekipe Nuši Ladinek, nekatere odgovore na določene nejasnosti okrog postavitve igralk na igrišču. Ekipa U17 je prav tako na madžarskem vknjižila zmago.

Foto: Boštjan Rous
Tekst: ŽNK Pomurje