Ženski nogomet: Deset Pomurk na reprezentančne priprave

Priprave na nadaljevanje sezone so pričele tudi igralke članske ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Državne in pokalne prvakinje v teh dneh vadijo po individualnem programu trenerja Sandija Bauerja, do 15. marca, ko se s tekmo proti Ajdovščini pričenja drugi del državnega prvenstva, pa jih čaka nekaj zanimivih preizkušenj.
Potrjenih je pet pripravljalnih obračunov, nasproti čete Sandija Bauerja bodo stale aktualne prvakinje Avstrije, Madžarske in Slovaške. Dvoboji s Sankt Pöltnom, Ferencvarošem iz Budimpešte, Haladas-Viktorio iz Sombotela in graškim Sturmom so postali že nekajletna tradicija, “žuto-plave” pa se bodo marca srečale še s Slovanom iz Bratislave. Pomurke bodo ob tem odigrale še nekaj tekem z okoliškimi fantovskimi ekipami.

Še pred prvo pripravljalno tekmo se bo kar deset igralk Pomurja odpravilo v Portorož, kjer bo med 24. in 27. januarjem bivala članska reprezentanca Slovenije. Ob že standardnih reprezentantkah Špeli Kolbl, Kaji Korošec, Sari Makovec, Anji Prša in Špeli Rozmarič so vabilo na krajše priprave prejele še Kim Juršnik, Sara Nemet, Ines Sok, Luana Zajmi in Nina Kajzba, ki je s 15-leti najmlajša med dvaindvajseterico igralk na selektorjevem seznamu.

Spomnimo, članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci v letu 2019 ni oddala niti točke, v pomlad pa bo krenila s prvega mesta lestvice, s tremi točkami prednosti pred drugo Olimpijo.