Želite kupiti prostore v lendavski mestni hiši? Sedaj jih lahko!

DUTB oz. “slaba banka” prodaja prostore v lendavski mestni hiši, na Glavni ulici 20. Gre za pisarne, hodnik, podstrešje in stopnišče, ki so bili obnovljeni leta 2006, ko je stavbo obnovila Občina Lendava.

DUTB oz. slaba banka prodaja poslovne prostore v lendavski mestni hiši. Gre za poslovne prostore, katere je v najemu imela oz. jih še ima lendavska Občina, a ta denarja v proračunu za najemnino ni našla. DUTB sedaj te prostore, ki so prej bili v lasti Probanke, ta pa jih je v last dobila ob stečaju podjetja Stavbar iz Maribora, prodaja ali išče novega najemnika. DUTB je Probanko k sebi pripojil v februarju 2016, ko je ta zaradi nepremišljenih odločitev vodstva pristala praktično v likvidaciji.

Na voljo 325 kvadratnih metrov, od tega skoraj 6 kvadratnih metrov v restavraciji Krona

Gre torej za prostore, ki predstavljajo 4 pisarne, hodnik in sanitarije. Prostori so namenjeni storitvenim dejavnostim in se nahajajo v prvem nadstropju v skupni izmeri 149,28m2. Preostanek prostorov v izmeri 175,72m2 so v prostori v drugem nadstropju, podstrešju, ki je prav tako obnovljeno a neurejeno. K temu pripada še 1/2 delež na posebnem skupnem delu stavbe, v izmeri 5,95m2, v pritličju zgradbe (Krona).

Vse opisano je lahko vaše za 145 tisoč evrov (vključen 22% DDV). Stavba je bila zgrajena leta 1730.