Zdravstvenemu domu Murska Sobota podjetniki donirali respirator in defibrilator

Čeprav se tudi sami ubadajo s težavami, ki jih povzroča epidemija koronavirusa, še posebej so v negotovosti, kaj jih čaka jutri, so se v nekaterih podjetjih v Pomurju brez večjih pomislekov odzvali na poziv za nakup dveh nujno potrebnih medicinskih aparatov, ki se sedaj še posebej potrebni.
Tako se je še enkrat potrdilo, da je humanost tudi v najhujši krizi, ali ravno takrat, živa. Na pobudo podjetij Avtohiša Škafar (Murska Sobota, Lendava) in Codex (Murska Sobota), je namreč zraven nemudoma stopilo še osem donatorjev – pomurskih podjetij: Megras (Murska Sobota), Pomgrad (Murska Sobota), Skupina Panvita (Murska Sobota), TKO (Murska Sobota), Arcont (Gornja Radgona), Skupina ROTO (Černelavci), GMT (Murska Sobota) in Medicop (Murska Sobota). Vseh deset uglednih gospodarskih družb iz regije je takoj stopilo skupaj in v le enem dnevu zbralo nekaj več kot 32.000 evrov, ki so jih donirali Zdravstvenemu domu Murska Sobota za nujno medicinsko opremo, namenjeno vzdrževanju življenjskih funkcij, ki je sedaj v času pandemije koronavirusa še kako potrebna. Kupili so namreč mobilni respirator in mobilni defibrilator.

Direktorica omenjenega zdravstvenega doma, Edit Žižek Sapač, dr.med.spec. je v svoji zahvali vsem dobrodelnim podjetjem povedala, da bo donirana oprema namenjena obravnavi pacientov in pa potrebi nujne medicinske pomoči: “Zavedamo se, da časi, ki so pred nami, utegnejo zahtevati od človeka znatno povečane napore in angažma; toda še tako učen človek je lahko ob pomanjkanju ustrezne medicinske opreme v boju z življenjem posameznika nemočen. Donirana medicinska oprema zato nosi v sebi dodatno vrednost, saj bo zdravstvenemu osebju utegnila pomagati rešiti tudi naša življenja.” Posebej je direktorica zadovoljna, da so dobili donirano medicinsko opremo za vzdrževanje življenjskih funkcij.

Gre sicer za mobilni Respirator in mobilni Defibrilator LIFEPAK 15 (profesionalna naprava za vzpostavljanje in vzdrževanje življenjskih funkcij), ki ju je darovalo 10 omenjenih pomurskih podjetij. Donirana medicinska oprema, ki bo namenjena za obravnavo pacientov in potrebe nujne medicinske pomoči, je dobavljena s strani lokalnega podjetja Medicop d.o.o., in je že v uporabi ZD Murska Sobota. “Iskrena zahvala in ostanimo skupaj, ostanimo zdravi!“ je še dodala Edit Žižek Sapač, dr.med.spec., direktorica ZD Murska Sobota.