Zbrana sredstva od prodaje venčkov bodo šla v sklad Karitasa

Sodelavci župnijske Karitas Lendava so imeli pred adventnim časom polne roke dela, saj so v župnijskih prostorih v Lendavi pripravili različne delavnice, kjer so iz naravnih materialov izdelovali različne adventne venčke, ki so simbol vsake krščanske družine, ko v družini na prvo adventno nedeljo zasveti prva adventna svečka je čas miru, molitve in priprava na božične praznike.

Sodelavci župnijske Karitas Lendava so za vernike lendavske župnije spletli kar veliko venčkov, ki so jih prodajali na Katarininem sejmu v Lendavi in na prvo adventno nedeljo, 27. novembra pred župnijsko cerkvijo sv. Katarine Aleksandrijske. Zbrane sredstva od prodaje venčkov bo šel v sklad Karitasa in bo namenjen vsem tistim vernikom, ki so pomoči potrebni. Sicer pa je župnijska Karitas Lendava v soboto, 26. novembra v dvorani župnijskega doma pripravila adventne delavnice izdelovanja venčkov. Na dobro obiskani delavnici, kjer so bili otroci in njihovi starši so sodelavci župnijske Karitas vsem pokazali kako se venčki pletejo in okrasijo.

Na delavnicah je bilo spletenih okoli 80 različnih venčkov, ki so jih otroci ponesli na svoje domove in jih v nedeljo, 27. novembra prinesli v cerkev na blagoslov. Adventni venčki, ki so bili narejeni v župnijski Karitas Lendava krasijo marsikateri dom v župniji Lendava. Verniki se ob venčkih zbirajo in molijo. Za velik projekt izdelovanje adventnih venčkov sta nosila veliko breme predsednik župnijske Karitas Lendava in hkrati župnik Martin Dolamič Konrad in voditeljica župnijske Karitas Lendava, Eva Klar.