Zbirali bodo igrače, šolske potrebščine, sladkarije, knjige, …

Leo klub Lendava, ki je minuli vikend pred nakupovalnim centrom Mercator v Lendavi zbiral prispevke za Miklavževanje za otroke iz socialno ogroženih družin -tukaj ni šlo za zbiranje denarnih prispevkov, temveč prispevkov v obliki potrebščin, predmetov, sadja, … z akcijo nadaljuje. Tokrat bodo prispevke zbirali v kulturnem domu v Lendavi in v prostorih župnije Turnišče.
“Božič je čas, ko drug drugemu izkazujemo pozornost in ljubezen. Tega čarobnega časa se najbolj veselijo otroci; da jih osrečimo, je dovolj že preprosta sladka pozornost, ki jo sprejmejo z žarečimi očmi. Vendar pa tega privilegija nima vsak, nekatere družine se komajda prebijajo iz meseca v mesec, zato njihovi otroci nemalokrat ostanejo praznih rok in žalostnih oči. Zato tudi letos v Leo klubu Lendava prirejamo že tradicionalno božično obdarovanje otrok iz socialno ogroženih družin,” je sporočila Lucija Hajdinjak iz Leo kluba Lendava.

V ta namen bodo člani Leo kluba Lendava organizirali zbiranje igrač, šolskih potrebščin, sladkarij, knjig, toplih nogavic in rokavic oz. karkoli, kar otrokom pričara nasmeh na obraz. Zniranje bo letos potekalo na dveh lokacijah in sicer v kulturnem domu v Lendavi (8.12. in 15.12. dopoldan) ter v učilnicah župnije Turnišče (8.12., 9.12., 15.12. in 16.12.). Med drugim bodo zbirali tudi prostovoljne prispevke, tokrat finančne in sicer v zameno za kozarček kuhanega vina na božičnem bazarju ki bo na sporedu 22.12.2018.

“Letos nameravamo obdariti kar 40 otrok, ki so stari od 1 do 15 let, zato vas mladi iz Leo kluba Lendava vabimo, da nam priskočite na pomoč in pomagate pričarati nasmehe na obraze otrok,” je še povedala Hajdinjakova. Leto se počasi izteka, kar pomeni, da smo vsak dan bližje božičnim in novoletnim praznikom. Vsak otrok že nestrpno pričakuje obisk dobrih mož, Miklavža in Božička. Žal pa se vse prevečkrat zgodi, da kakšnega otroka v škorenjcu ali pod smrekico ne čaka presenečenje.

Že sicer pa so v Leo klubu z nabirko izpred Mercator centra zelo zadovoljni saj so, kot pravi Lucija Hajdinjak, napolnili sedem velikih škatel.