Zbirajmo zamaške za Marka, ki ima cerebralno paralizo

Včeraj se je s sporočilom v naše uredništvo obrnila profesorica razrednega pouka na DOŠ I Lendava, Monika Hóbor, ki vse ljudi dobrega srca prosi za pomoč pri zbiranju zamaškov.
Na naše uredništvo se je včeraj popoldan obrnila profesorica razrednega pouka na DOŠ I Lendava, Monika Hóbor. Slednja vsakega ki lahko, prosi za pomoč. Tako kot minula leta Monika tudi letos na našem območju organizira zbiralno akcijo zamaškov, ki so lahko kakršni koli, pod pogojem, da so plastični. Zbirajo se torej zamaški od tetrapakov, plastičnih flaš, čistil, krem, … S tem bomo/boste pomagali Marku, ki trpi za cerebralno paralizo.

Zamaški za Marka se za murskosoboško območje zbirajo v tamkajšnji knjižnici, zbirajo pa tudi v OŠ Turnišče ter v OŠ Gornji Petrovci. Že sicer pa pri zbiranju na območju države sodeluje 15 osnovnih šol, tri srednje šole, 6 vrtcev in več kot dvajset podjetij ter društev.  Zbirno mesto za oddajo zamaškov v Lendavi je Tomšičeva ulica 43, pri Hóborjevih (Monika Hóbor).

Z zbranimi zamaški bomo Marku omogočili več nujno potrebnih terapij.

Mark

Šestletni Mark iz Maribora ima že od rojstva cerebralno paralizo, zaradi katere ne more hoditi. In da bi nekoč lahko shodil, mu pomagajo s posebnimi terapijami. Ker pa teh terapij potrebuje zelo veliko, zanj zbirajo zamaške. Ena tona zamaškov prinese 300 evrov.

V Sloveniji se na 1000 otrok dva rodita s cerebralno paralizo. Bolezen pripelje do zakrčenja mišic in s tem deformacije sklepov. Le redki starši pa lahko svojemu otroku omogočijo samoplačniške terapije, ki pomagajo pri napredku in razvoju otroka. Zato je tudi družina petletnega Marka javnost zaprosila za zbiranje plastičnih zamaškov, s katerimi si bodo pomagali pri plačevanju terapij, pripomočkov in prehrane. Ti mesečno znesejo preko tisoč evrov.