Zavod za turizem in razvoj Lendava (znova) išče direktorja

Romeu Vargi je 11. maja 2020 potekel mandat direktorja na lendavskem Zavodu za turizem in razvoj, ki ga je vodil od leta 2016, ko se je ta preoblikoval iz Zavoda svet mladih Lendava. Vršilec dolžnosti direktorja je postal Rok Petje. Na to mesto ga je takrat “postavil” Svet zavoda, a se mandat izteka tudi slednjemu.
Po tem, ko Občinski svet Občine Lendava na svoji 12. redni seji, ki je bila na sporedu lanskega maja za direktorja zavoda ni podprl Jožefa Horvatha, ki mu je svet zavoda sicer podal pozitivno mnenje h kandidaturi, pozitivno mnenje pa mu je podala tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je Zavod za turizem in razvoj ostal brez direktorja, saj je Romeu Vargi mandat potekel. Vršilec dolžnosti direktorja je takrat postal Rok Petje, kateremu pa se, prav tako po enem letu, mandat izteka. Svet zavoda je v roku, kot mu veleva statut, objavil razpis za novega direktorja.

Kdo vse se je tokrat prijavil na razpis še ni znano, po naših neuradnih a zanesljivih informacijah prijav še ni, razpis pa je odprt vse do prihajajočega petka, torej do 29.1.2020. Nov direktor bo sklenil pogodbo o zaposlitvi za določen čas (48 mesecev, 40 ur na teden), kandidat pa more imeti vsaj visokošolsko izobrazbo 2. stopnje. Pogoj je, da ima oseba 5 let delovnih izkušenj, obvladati pa mora poleg slovenščine še madžarščino in angleščino. Pogoj so tudi računalniška znanja. Predviden začetek dela direktorja zavoda je najkasneje 12.5.2021, v kolikor pa prijavljenih ne bo, lahko kot vršilec dolžnosti Rok Petje ostane, a le, če Občina Lendava (ustanovitelj) to predlaga in če Svet zavoda to potrdi.

Spomnimo: Lani so se na razpis prijavili štirje kandidati, in sicer: Romeo Varga (slednji je sicer zaposlen pri Zavodu za turizem in razvoj in pokriva sektor za razvoj), član sveta zavoda Dušan Zver, Monika Bači in Jožef Horváth.