Zavod za turizem in razvoj Lendava izvaja projekt “Vodilne destinacije Pomurje 2020”

Zavod za turizem in razvoj v letošnjem letu izvaja projekt Vodilne destinacije Pomurje 2020, ki je bil prijavljen na Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2020 preko Slovenske turistične organizacije.
Ključni cilji projekta so povečanje prepoznavnosti Pomurja, kot turistične destinacije na domačih in tujih trgih, izboljšanje in krepitev sodobne digitalne promocije Pomurja na domačih in tujih trgih s pripravo novih materialov in uveljavljanjem novih promocijskih kanalov in usmerjena promocija ponudbe Pomurja pri specializiranih ponudnikih (turistične agencije) in novinarjih.

“S promocijo na digitalnih medijih zasledujemo večjih del zastavljenih cilje na ravni projekta. Promocija se bo nanašala na oglaševanje preko dveh socialnih omrežjih in sicer bomo uporabili Facebook (oglasi in objave) ter Instagram (zgodbe in objave), prav tako pa bomo izvedli promocijske akcije preko Youtube omrežja (video oglasi) ter zakupa oglasnega prostora na Google platformi (oglasi ter ključne besede). V okviru aktivnosti bomo pripravili tudi vsebine, ki bodo prilagojene za oglaševanje na posameznem mediju. Uporabili se bodo tudi promocijski materiali iz predhodnih projektov, ki jih je regija izvajala v preteklih letih,” so sporočili iz Zavoda za turizem in razvoj Lendava.

Namen aktivnosti je usmerjena promocija ponudbe Pomurja pri specializiranih ponudnikih na tujih trgih ter obiski novinarjev. Z aktivnostjo želimo turističnim agencijam iz ciljnih trgov predstaviti Pomurje in ponudbo, ki jo bodo lahko agencije vključile v svojo ponudbo. “Agencije imajo namreč hiter in neposreden dostop do naših ciljnih skupine. Pripravili in izvedli bomo organizirane obiske turističnih agencij in novinarjev po celotnem Pomurju. Pakete in destinacije obiskov bomo prilagodili glede na vrsto turističnih agencij ter glede na trg iz katerega bodo agencije tudi prihajale. Kot rezultat obiskov pričakujemo, da bodo agencije vključile destinacijo Pomurje v svojo ponudbo, novinarji pa bodo z objavami poskrbeli za prisotnost Pomurja v tujih medijih, s čimer se bo še dodatno povečala prepoznavnost Pomurja,” še dodajajo.

Z organiziranjem obiskov vplivnežev zasledujejo cilje povečanja povečanje prepoznavnosti Pomurja, kot turistične destinacije na tujih trgih s posebnim poudarkom na promociji Pomurja pri mlajši populaciji. V okviru aktivnosti bodo, kot pravijo, v Pomurje pripeljali vplivneže, ki delujejo na različnih socialnih omrežjih (Instagram, Facebook, Youtube) z namenom, da bodo promovirali regijo na svojih socialnih omrežjih. Kot rezultat aktivnosti pričakujemo konkretne objave na njihovih socialnih omrežjih z neposrednimi povezavami na njihove spletne strani in socialna omrežja. “V regijo želimo privabiti raznovrstne vplivneže s področja kulinarike, narave in dogodkov,” zaključujejo.